Тісто «Водолаз»: найкраще тісто для пиріжків і булочок

Сьогодні,   09:00    136


Ділюсь сьогодні рецептом свого улюбленого тіста. Улюблене, тому що випічка з ним виходить ну дуже смачною. Щиро рекомендую всім цей рецепт.

Інгредієнти:

  • Борошно 450-500 г.
  • Молоко 250 мл.
  • Сухі дріжджі 5 г. (або 15 г. свіжих)
  • Яйця 1 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор 2 ст.л. (якщо робити тісто для солодкої випічки, потрібно додати 4 ст.л.)
  • Вершкове масло 20 г.
  • Олія 20 мл.

Приготування:

Мені знадобиться тепле молоко. У миску вливаю молоко, всипаю цукор, дріжджі, добре перемішую. Додаю борошно із загальної кількості, роблю тісто як на оладки. Залишаю опару на 10-15 хвилин. Якщо дріжджі гарної якості, опара буде вся пронизана пухирцями повітря. Якщо дріжджі не дали жодної реакції, не варто з ними працювати далі. Випічка не вийде.

Останні новини:  Чому при смаженні млинці виходять бліді: що потрібно додавати

В опару додаю яйця, вершкове масло, сіль і добре перемішую.

Після приготування зефіру у мене завжди залишаються жовтки, тому сьогодні для приготування тіста я використовую три жовтки, але їх можна замінити на одне яйце.

Поступово додаю муку і вимішую тісто. Зазвичай у тісто йде 450 г. муки. Але борошно буває різне, тому кількість борошна може відрізнятися (+-50 г). Тісто не потрібно забивати мукою, воно повинно вийде м’яке, не липке і добре тримати форму, не «плисти». Наприкінці додаю олію і вимішую кілька хвилин.

Останні новини:  Кулінари назвали 7 секретів, які дозволяють борщу стати ще смачнішим




Готове тісто перекладаю в пакет, для підстрахування краще використовувати два пакети. Опускаю пакет із тістом у миску з теплою водою. Вода у мисці тепла, але не гаряча.

Спочатку тісто опуститься на дно, коли тісто підніметься і не торкатиметься дна, можна продовжувати роботу.

Тісто ділю на частини. Зазвичай я користуюся вагою і роблю шматочки 50 г. Накриваю їх плівкою, щоб не висихали. Далі розкочую, додаю начинку і склеюю краї. Пиріжки викладаю на деко змащене олією або можна застелити пергаментом гарної якості. Перед випіканням пиріжки залишаю на 20-30 хвилин, при цьому накриваю плівкою. Змащую пиріжки збитим яйцем і прибираю в розігріту духовку до 180 градусів. Випікаються пиріжки 25-30 хвилин. Час випікання залежить від духовки.

Останні новини:  Чому не можна заморожувати фарш з цибулею

Коли ви працюєте з дріжджовим тестом, у приміщення має бути тепло, і не повинно бути протягів та відкритих вікон.

Готові пиріжки накриваю рушником, залишаю на 15-20 хвилин і можна куштувати.


useti.org.ua