Як тушкувати капусту, щоб вона не гірчила

Сьогодні,   10:31    244

Іноді приготування капусти може викликати труднощі — вона може розвалюватися або гірчити, що псує загальне враження. У цій статті ми розкриємо секрети, як потушкувати капусту так, щоб вона залишалася смачною, ніжною, зберігала форму та не гірчила.

Капуста, тушкована з цибулею та морквою
Капуста, тушкована з цибулею та морквою

Інгредієнти:

  • 1 середня головка білокачанної капусти (приблизно 1-1,5 кг)
  • 1 велика морква
  • 1 середня цибулина
  • 1-2 зубчики часнику
  • 2-3 столові ложки томатної пасти або помідори (за бажанням)
  • 1 чайна ложка цукру (для зняття гіркоти)
  • 2-3 столові ложки олії (для смаження)
  • Сіль та чорний мелений перець за смаком
  • Лавровий лист та інші спеції (майоран, чабер, паприка — за бажанням)
  • 1 склянка бульйону або води (для тушкування)
Останні новини:  Котлети з червоної риби, які смачніші за м’ясні

Приготування:

Для початку розігрійте олію в глибокій сковорідці або казанку. Поріжте цибулю кубиками або півкільцями та обсмажте її на середньому вогні до прозорості. Після цього додайте натерту моркву й обсмажуйте овочі разом, доки морква не стане м’якою і злегка золотавою. На цьому етапі можна додати трохи часнику для аромату — просто подрібніть його і смажте з овочами кілька хвилин.

Тушкована капуста буде неймовірно смачною: додайте кілька простих інгредієнтів
Тушкована капуста буде неймовірно смачною: додайте кілька простих інгредієнтів

Нарізану капусту посоліть, помніть руками та залиште на 10-15 хвилин, щоб капуста віддала гіркоту. Після чого промийте її водою від зайвої солі. Обережним шаром викладайте на сковорідку до цибулі та моркви та ретельно перемішайте.




Одним із секретів, як уникнути гіркоти, є додавання до капусти невеликої кількості цукру. Коли ви побачите, що капуста починає м’якшати, додайте чайну ложку цукру і перемішайте.

Останні новини:  Професійні кулінари розповіли, як “врятувати” пересолений суп

Щоб капуста не була надто сухою, необхідно додати рідину. Можна використовувати воду, але краще віддати перевагу овочевому або курячому бульйону. Влийте склянку бульйону або води у сковорідку, накрийте її кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму. Тушкуйте капусту на повільному вогні приблизно 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Важливо не перегріти капусту, щоб вона не розварилася і не втратила форму.

Останні новини:  Як зварити буряк за 15 хвилин
Тушкована капуста буде неймовірно смачною: додайте кілька простих інгредієнтів
Тушкована капуста буде неймовірно смачною: додайте кілька простих інгредієнтів

Для того, щоб капуста мала легкий кислуватий відтінок і приємний аромат, за 10-15 хвилин до закінчення тушкування додайте томатну пасту або нарізані помідори. Якщо ви використовуєте помідори, їх потрібно попередньо очистити від шкірки та подрібнити. Томатна паста надасть страві насиченого смаку, а також сприятиме збереженню структури капусти. Спробуйте капусту перед тим, як додати сіль та спеції.



odnaminyta.com