Розкрито сучасні методи викрадення авто, від яких варто захиститися кожному

Сьогодні,   15:00    427
Розкрито сучасні методи викрадення авто, від яких варто захиститися кожному

З кожним роком злочинці винаходять нові способи для викрадення автомобілів. Представник МВС розповів журналістам про найпоширеніші методи викрадення у 2023 році. Як правило, шахраї діяли досить просто, змушуючи власників машин залишати їх без нагляду, після чого автомобілі викрадали без суттєвих перешкод.

Що ще відомо

Одним із найпопулярніших методів було багаторазове спрацьовування сигналізації. Власник, не розуміючи причини, відключав її, і зловмисники легко викрадали автомобіль. Ще один спосіб полягав у тому, щоб вистежити водія на паркінгу торгового центру та викрасти ключі під час покупок. Відсутність ключів зазвичай помічали тільки після повернення до автомобіля. Шахраї також часто користувалися моментом, коли водій вивантажував покупки з візка в багажник.

Останні новини:  У німецькому Бадені тестують тролейбусні вантажівки

Ще одна поширена тактика — це використання відволікаючих маневрів. Наприклад, зловмисники могли прикріпити щось до заднього бампера або кинути предмет у бік автомобіля перед поїздкою, змушуючи водія залишити машину відкритою для перевірки. У більш складних випадках використовувалося спеціальне обладнання для перехоплення сигналу брелка, що дозволяло злочинцям без зусиль відкривати автомобіль і від’їжджати на ньому.

Останні новини:  Новий Ford Expedition отримав інтер’єр, подібний до Peugeot


nnews.com.ua