Режисер "Дюни" поділився думкою про майбутнє кіноіндустрії

Вчора,   22:00    270

Дені Вільньов взяв участь в обговорені майбутнього кіно на спеціальному показі «Дюна: Частина друга». Він підкреслив, що найбільше йому подобається творити в колективі разом із своїми колегами.

Дені Вільньов прокоментував майбутнє штучного інтелекту в кіноіндустрії. Режисер заявив, що якщо одного дня фільми почнуть створюватися виключно за допомогою комп’ютерів, йому буде бракувати цього елемента взаємодії між колективом.

Останні новини:  Слава Камінська показала, як зараз виглядає її дочка Лаура

Одним із ключових аспектів обговорення стала робота над дизайном піщаних черв’яків, які є істотами всесвіту «Дюни». Дені Вільньов має освіту в галузі біології. Тому разом із художником-постановником Патрісом Верметтом доклав чимало зусиль, щоб вони виглядали реалістично. Команда займалась вивченням структури шкіри різних тварин, щоб створити образи черв’яків.

Останні новини:  Страшна війна, – під час концерту ОЕ Святослав Вакарчук звернувся до українців

Режисер розповів, що друга частина «Дюни» має сильний емоційний підтекст. Він запевнив, що це не просто епічний науково-фантастичний фільм, а також романтична історія.

Дені Вільньов прокоментував, як створювалася мова фріменів. Її розробкою займався лінгвіст Девід Дж. Петерсон. Персонажі використовують мову чакобса, яка була розроблена на основі книжок Френка Герберта. Актори спеціально вивчали її для зйомок.

Останні новини:  Трінчер зробила заяву про участь у "Холостячці"

На завершення обговорення, Вільньов поділився своїм досвідом складних моментів під час зйомок, зізнавшись, що іноді відчуває себе «поганим режисером». Однак він підкреслив важливість здатності до перезнімання, у разі коли це необхідно для досягнення бажаного результату.