Після оголошення персоною нон ґрата Гутерреш засудив удар по Ізраїлю

Сьогодні,   12:31    487

Після оголошення персоною нон ґрата Гутерреш засудив удар по Ізраїлю

Фото: Getty Images

Антоніу Гутерреша спромігся засудити удар Ірану

Генсек ООН заявив, що з його повідомлення у соцмережі напередодні мало бути очевидно, що він засуджує атаку, хоча він не згадав ані Іран, ані Ізраїль.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш у своєму зверненні до Ради Безпеки ООН у середу, 2 жовтня, «рішуче засудив» іранський ракетний удар по Ізраїлю після того, як Тель-Авів оголосив його персоною нон ґрата за відсутність реакції на атаку.

Останні новини:  Росія хоче змусити Захід не підтримувати Україну у військовому плані - DGAP

«Як я робив у зв’язку з атакою Ірану у квітні – і як це мало бути очевидним вчора в контексті висловленого мною засудження – я знову рішуче засуджую вчорашній масштабний ракетний удар Ірану по Ізраїлю», – зазначив чиновник.

Він зауважив, що «парадоксальним чином» такі напади не сприяють справі палестинського народу або зменшенню його страждань.

Останні новини:  США ввели санкції проти мережі, яка постачала хуситам компонети до ракет та БпЛА

Зазначимо, що 1 жовтня генсек ООН Антоніу Гутерреш засудив «розширення конфлікту на Близькому Сході» та закликав до припинення вогню. Це сталося на тлі масованої ракетної атаки Ірану на Ізраїль, яку Тегеран організував у відповідь на операцію ізраїльтян проти ліванської Хезболли. Заява Гутерреша була дуже лаконічною і складалася лише з двох коротких речень.


korrespondent.net

Останні новини:  Американські есмінці допомагали Ізраїлю збивати іранські ракети – WP