Назвали агентами СБУ: у Білорусі двох громадян України засудили до 20 років колонії

Сьогодні,   08:31    155

Назвали агентами СБУ: у Білорусі двох громадян України засудили до 20 років колонії

У Білорусі Гомельський обласний суд засудив Сергія Кабарчука та його сина Павла, які є громадянами України, до 20 років виправної колонії посиленого режиму. Їх визнали винними в агентурній діяльності на території РБ, приготуванні до акту тероризму, а також у злочинах, пов’язаних із боєприпасами.

Як повідомляє державне агентство БелТА, судовий процес був закритим. Українцям дали по 20 років в’язниці, а також призначили штраф у 28 тисяч білоруських рублів, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Останні новини:  Китай анонсував обмеження на постачання дронів до РФ

Відомо, що Кабарчуків затримали у лютому 2024 року на півдні Білорусі, начебто під час перетину ними кордону з боку України у складі «диверсійно-розвідувальної групи». У складі так званої ДРГ були громадяни обох країн. При затриманні у групи знайшли «вибухові пристрої та інші засоби ураження», які нібито призначалися для вчинення терактів на території РФ та РБ.

Стверджується, що Кабарчуки «відомі у певних колах як Батлери малі». Старший Кабарчук нібито раніше був співробітником Державної прикордонної служби України, а після звільнення разом із синами (Богдан 1997 року народження та Павло 1993 року народження) займався контрабандою.

Останні новини:  Правляча партія «Грузинська мрія» набирає понад 50% - попередні результати ЦВК

Але «закидання диверсійно-розвідувальної групи до Білорусі» начебто організувала Служба безпеки України, стверджує КДБ республіки. Ба більше, вибухові пристрої «терористам» начебто передали в СБУ безпосередньо перед переходом кордону.

Назвали агентами СБУ: у Білорусі двох громадян України засудили до 20 років колонії

Як стверджує білоруський «Флагшток», Кабарчуки з червня 2023 року перебували в Україні під слідством. Їх звинувачували у виготовленні, контрабанді та збуті наркотичних засобів. Інший «член ДРГ» – житель Бреста Віталій Власюк. Його визнано у суді контрабандистом.

Останні новини:  Ердоган приїхав у Росію на саміт БРІКС

Під час затримання у групи знайшли два кілограми гексогенової вибухівки, GPRS-трекери та мікрокомп’ютер.




Зазначається, що «затримані співпрацювали зі слідством» та «визнали себе винними».


uainfo.org