Маша Єфросиніна розказала, після чого звернулася до психоаналітика, та як спорт сприяє ментальному здоровʼю

Сьогодні,   08:00    431

Маша Єфросиніна порадила подбати про психічне здоров’я заздалегідь

10-го жовтня у Всесвітній день психічного здоров’я телеведуча Маша Єфросиніна поспілкувалася з підписниками про ментальне благополуччя.

Єфросиніна у піджаку

У своєму Instagram Маша пригадала, коли і чому вперше звернулася до психоаналітика, та як спорт сприяє психічному благополуччю.

Підписники записали у Єфросиніної, як зрозуміти, коли потрібна допомога спеціаліста.

«Свого часу мені це розуміння дало одне просте питання до себе : «Маша, в тебе ж все добре: діти здорові, роботи купа, тебе кохає до нестями чоловік, ти подорожуєш та багато заробляєш. То чому твій світ пофарбувався в сірий колір? Чому все дратує? Чому нічого взагалі не хочеться?». І я звернулася до психоаналітика. Це було одне з найкращих рішень в моєму житті. В мирному житті, підкреслю», — пригадала Єфросиніна.

«А сьогодні ми всі, в принципі, так впевнено не можемо сказати про свої життя, що в нас все добре! Тепер наше «добре» — це маленькі щасливі моменти. Але щоб їх помічати, треба мати здоровий психічний стан! Тож я б рекомендувала внести сьогодні психотерапію в норматив кожного українця: як дорослого так і маленького», — зазначила ведуча.

Останні новини:  84-річний Аль Пачіно прокоментував стосунки актора з матір’ю його дитини

Єфросиніна також поділилася своїми думками про терапію.

А ще Маша відповіла, чи сприяє спорт її ментальному здоров’ю.

«Будь-яке джерело з психології відкрийте, і там в пʼятірці головних правил буде спорт. Не буду вантажити вас медичними термінами, але при фізичних вправах з організмом відбувається диво — ніби «змащуються» всі ключові механізми для подавлення стресу та зміцнення нервової системи.




Спорт теж треба підбирати, виключно спираючись на свій стан. В період виснаження мені вистачає прогулянок в спортивному темпі та пілатесу. Зараз, коли я навчилася обирати себе та вивозити себе на відпочинок і перезавантаження, мені вже хочеться гантелей та бігу! Отак це пов’язано», — пояснила вона.

Нагадаємо, раніше Єфросиніна показувала підписникам антистресові вправи. А ще Маша повчала, як дихати «квадратиком» для саморегуляції.

Останні новини:  A$AP Rocky розповів, коли зрозумів, що Ріанна – саме та


pravda.com.ua