Названо автомобілі, за якими всі будуть сумувати

Сьогодні,   12:31    681


Багато автомобілів регулярно знімаються з виробництва, навіть якщо вони є культовими моделями. Наприклад, минулого року припинили випуск Audi TT, Ford Fiesta та класичної версії Dodge Challenger. Цей рік також не став винятком, і до кінця 2024 року з виробництва знімуть кілька відомих автомобілів, серед яких і справді унікальні машини.

Audi S4

До кінця 2024 року припинять випуск Audi A4, яку замінить нова лінійка моделей A5. Спортивний седан Audi S4 з турбованим 3,0-літровим двигуном V6 з’явився наприкінці 90-х і за цей час мав кілька версій. Останні моделі видавали 349 кінських сил, що робило S4 найшвидшим автомобілем на платформі A4. Нову серію A5 складатимуть седани, універсали та «заряджені» версії S5 і S5 Avant.

Останні новини:  Водіям готують “сезонне” покарання: яка помилка може обійтися у значну суму

Audi R8

Планувалося, що виробництво Audi R8 завершиться у 2023 році, але через затримки у виробничому процесі останній R8 вийшов із заводу лише в середині 2024 року. Цей суперкар, останній німецький автомобіль з двигуном V10, став жертвою електрифікації транспорту. Модель мала потужність 562 к.с. і вважалася найпотужнішим спорткаром Audi. Були випущені також 333 екземпляри ще потужнішої версії GT, яка мала 612 кінських сил і задній привід.

Lamborghini Huracan

Цей автомобіль з V10 двигуном також піде з виробництва до кінця 2024 року, слідуючи за своїм родичем Audi R8. Новий модельний ряд Lamborghini отримає двотурбінний 4,0-літровий V8 двигун. Huracan, який існував з 2013 року, зазнавав постійних покращень. Остання версія Tecnica 2024 року оснащувалася V10 двигуном з потужністю 631 к.с.

Останні новини:  Штраф за гальмівну рідину: кому з українських водіїв він загрожує

Volvo S60

Компанія Volvo, як і багато інших автовиробників, активно переходить на електротранспорт. У зв’язку з цим седан S60 більше не вироблятиметься. У цієї елегантної моделі був 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом. Найпотужніша версія мала гібридну установку. Замість S60 на ринок виходить електричний кросовер EX90.

Jaguar F-Type

Модель F-Type, яка продавалася у варіантах купе та кабріолет, також йде в історію. Британський виробник вирішив зосередитися на новому модельному ряді електромобілів. Найпотужніша версія F-Type оснащувалася 5,0-літровим V8 двигуном з наддувом, який видавав 575 кінських сил.

Останні новини:  Представлений Lexus LC500 2025

Bugatti Chiron

Ще одна легенда, яка зникне з ринку, це Bugatti Chiron. Виробництво цієї моделі завершиться напередодні появи її наступника, моделі Tourbillon у 2025 році. Chiron мав 8,0-літровий W16 двигун з чотириступеневим турбонаддувом і потужністю 1479 к.с. Хоча продажі цієї моделі завершилися у 2022 році, Bugatti продовжувала виробництво ще кількох сотень автомобілів за попередніми замовленнями. Tourbillon отримає новий V16 двигун, тож Chiron стане останньою моделлю свого роду.





nnews.com.ua