Названі п’ять сильнодіючих продуктів для поліпшення здоров’я легенів

Сьогодні,   15:00    850


Названі п’ять сильнодіючих продуктів для поліпшення здоров’я легенів

Включайте в раціон фрукти, олію, шоколад – вони входять в число сильнодіючих продуктів для поліпшення здоров’я легенів.

Нездорові легені можуть стати причиною деяких серйозних захворювань, пов’язаних з дихальною системою: наприклад, астми, ХОЗЛ (хронічної обструктивної хвороби легенів), пневмонії. Тому важливо підтримувати здоров’я легенів, оберігати їх від впливу забруднювачів, забезпечувати необхідними поживними речовинами.

Фахівці радять вживати в їжу кілька продуктів, що містять сильнодіючі компоненти для поліпшення здоров’я легенів. За словами експертів, ці продукти допомагають зміцнити легені навіть в умовах забруднення повітря

Яблука. Вони названі надзвичайно корисними для зниження ризику ХОЗЛ. Одним з важливих переваг яблук є їх ефективність у справі оздоровлення легеневої тканини у колишніх курців, підкреслюють дослідники.

Останні новини:  Дієтологи назвали продукти, яких не повинно бути в жіночому меню

“Яблука, багаті вітамінами і антиоксидантами, також дозволяють знизити ризик розвитку астми і раку легенів», – пише видання.

Чорниця. Речовини антоціани захищають клітини легенів від окисного пошкодження, асоційованого із запаленням і пухлинами. Чорниця багата антоціанами: вона містить пеонідин, петунідин, мальвідин, ціанідин, дельфінідін. Вживання ягоди сприяє тому, що легкі залишаються здоровими протягом тривалого часу.

Останні новини:  Надмірне вживання чаю є небезпечним для здоров’я людини

Оливкова олія. Вчені називають його сильнодіючим продуктом для поліпшення функціонування легенів завдяки потужному протизапальному ефекту.

“Його вживання в значній мірі сприяє здоров’ю органів дихання, оскільки захищає організм від таких станів, як астма і ХОЗЛ”, – констатують експерти.

Какао. Важливою властивістю продукту є високий вміст антиоксидантів. Це корисно для легенів, так як допомагає розслабляти дихальні шляхи. Також з його споживанням пов’язують зниження ризику респіраторних інфекцій і раку легенів.





lady.kyiv.ua

Останні новини:  П’ять соків для поліпшення спорожнення кишечника при запорах