Лікар попередила про небезпеку гранатів для деяких людей

Сьогодні,   16:28    135


Будучи одним із найкорисніших рослинних продуктів, гранати здатні стати небезпечними, якщо їх вживають люди зі схильністю до запорів, гіпотонії та інших порушень, поінформувала лікар.

Зокрема, гранати і особливо гранатовий сік необхідно з обережністю використовувати гіпотонікам – людям із зниженим тиском.

Гранатовий сік здатний знижувати тиск, тому за гіпотонії його вживання краще звести до мінімуму.

Останні новини:  Лікарі заявили, що повне виключення хліба з раціону знижує імунітет

Медик додала, що особливістю гранатів та їхнього соку є ефект розрідження крові, через що їх часто рекомендують пацієнтам, схильним до тромбозу. Але поєднання цих плодів і спеціальних препаратів, що розріджують кров, може бути небезпечним – це загрожує проблемами зі згортанням крові. Вживати гранати людям, які приймають ці ліки, не слід.

Останні новини:  Лікар назвала “продукти монстри”, які “зменшують тривалість життя”

Також лікар назвала продукт потенційно небезпечним для людей з нерегулярним стільцем, схильних до запори. За словами фахівця, гранати та їх сік можуть вплинути на уповільнення моторики кишківника – особливо, що вживаються на порожній шлунок. Крім того, гранати входять до списку заборонених продуктів при низці захворювань шлунково-кишкового тракту, оскільки підвищують вироблення соляної кислоти у шлунку, яка може спровокувати їхнє загострення.


dailynews.kyiv.ua

Останні новини:  Людям після 40 назвали ранкові звички для довгого життя