Лікар назвав постійний голод симптомом кількох небезпечних захворювань

Сьогодні,   11:00    187

 

Постійне бажання вгамувати голод може говорити про кілька небезпечних захворювань, попередив лікар-дієтолог, нутриціолог. Це супроводжується постійним бажанням щось з’їсти.

Наприклад, при інсулінорезистентності або розвитку цукрового діабету клітини не отримують достатнього харчування та організм постійно потребує їжі, розповів нутриціолог. “Все, що людина вживає, в основному йде в запас у вигляді жирової тканини, а не повністю надходить у клітини, і людина набирає вагу”, – пояснив лікар.

Останні новини:  Лікар попередила про небезпеку гранатів для деяких людей

Крім того, за його словами, людині хочеться більше їсти при порушенні секреторної функції шлунково-кишкового тракту. «Як правило, це підвищена кислотність шлунка, що супроводжується виразкою, гастритом. Людина в цьому випадку теж може набирати вагу», – попередив фахівець.

Також причинами підвищеного апетиту нутриціолог назвав порушення у роботі щитовидної залози, стрес та недотримання балансу споживання білків, жирів та вуглеводів. «Якщо людина, наприклад, переважно їсть якусь вуглеводну їжу і виключає білки з раціону, то її може постійно тягнути на їжу. Так організм намагається отримати те, чого йому не вистачає», – сказав він.


glamour.kyiv.ua

Останні новини:  Шоколад, підливка та ковбаси викликають серйозні проблеми зі здоров’ям