Лікар-кардіолог назвав 9 продуктів, які розріджують кров

Сьогодні,   07:31    1238

 

Ось список сильнодіючих натуральних розріджувачів крові, які ви можете додати до свого раціону та оздоровчого режиму, щоб поліпшити кровообіг і запобігти утворенню небезпечних для життя тромбів, які можуть спричинити серйозні захворювання.

Кайенський перець

Кайєнський перець містить саліцилат – природний агент, що розріджує кров, який цінується за його протитромбозну дію.

“Він також містить капсаїцин, який, як було доведено в кількох дослідженнях, має гіполіпідемічні, антигіпертензивні, антидіабетичні та протижирові властивості”, – говорить лікар-кардіолог.

З цих причин кайенський перець часто приймають у формі капсул для покращення здоров’я серцево-судинної системи та кровообігу.

Касія (кориця)

Кориця, особливо кориця касії, багата на ароматний органічний фітохімічний кумарин, потужний антикоагулянт, який фактично використовується для виробництва варфарину – ліки, що використовуються для запобігання утворенню або збільшення шкідливих тромбів.

Останні новини:  Оніміння рук уві сні може вказувати на патологію

Краще додавати корицю в їжу та напої, ніж приймати добавки з корицею протягом тривалого часу, що може бути проблематично і може призвести до проблем з печінкою через підвищене споживання кумарину.

Часник

“Дослідження показало, що щоденне вживання невеликої кількості часнику, особливо свіжого, сирого часнику, може бути корисним для запобігання тромбозу”.

Алліцин – один з основних активних компонентів часнику, що надають йому особливий смак та аромат, – та інші фітосполуки часнику допомагають запобігти утворенню тромбів.

Імбир

Імбир – ще одна протизапальна спеція, яка може допомогти запобігти зсіданню крові. В огляді літератури, опублікованому в журналі PLoS One, зазначається, що він запобігає утворенню тромбів за рахунок зниження рівня тромбоксану – гормону, який змушує тромбоцити агрегувати або злипатися, а також звужувати артерії.




Як і кайенський перець, імбир містить саліцилат – хімічна речовина, здатність якого вивчалася на предмет запобігання тромбозу, який виникає, коли в артерії або вені утворюється тромб.

Останні новини:  Який овоч особливо корисний для печінки

Гінко білоба

Дослідження продемонстрували потужні антитромбоцитарні властивості гінкго, які пригнічують агрегацію тромбоцитів та активність тромбіну. Фібринолітичний ефект гінкго можна порівняти з ефектом стрептокінази і може мати високу терапевтичну цінність.

Екстракт листя гінкго білоба доступний у вигляді добавок у вигляді таблеток або капсул, але не забудьте спочатку проконсультуватися з лікарем.

Зелений чай

Потужні антиоксиданти в зеленому чаї, особливо епігаллокатехін галлат (EGCG), мають антиагрегантні та антикоагулянтні властивості.

“Катехіни зеленого чаю допомагають запобігти агрегації тромбоцитів. Оскільки зелений чай – це чайний лист, приготований на пару, а не такий оброблений, як чорний чай або чай улун, ви отримаєте трохи більше користі для здоров’я від чайного листя”.

Останні новини:  Небезпечний класичний сніданок: чому вранці не можна їсти бутерброди з сиром

Хоча зелений чай дуже корисний, слід бути обережним, якщо вам доводиться приймати антикоагулянтні препарати.

Омега-3 жирні кислоти/риб’ячий жир

Прийом добавок омега-3 може покращити здоров’я серцево-судинної системи та допомогти запобігти загусенню крові.

Омега-3 запобігає надто швидкому згортанню крові. У той же час добавки омега-3 допомагають знизити рівень холестерину та покращити здоров’я крові.

Куркума

“Дослідження показує, що куркумін, корисний поліфенол у куркумі, інгібує тромбін – протеазу, яка відіграє роль у згортанні крові. Щоденне вживання цієї спеції каррі може допомогти зберегти її природний антикоагулянтний статус”.

Вітамін Е

Вітамін Е має протизгортаючу активність і діє як потужний розріджувач крові. Вживання продуктів, багатих на вітамін Е, таких як авокадо, мигдаль, броколі, манго, шпинат, насіння соняшнику і цільнозернові продукти, можуть допомогти запобігти захворюванням серця і кровоносних судин.


glamour.kyiv.ua