Країни Євросоюзу проголосували щодо мита на китайські автомобілі

Сьогодні,   06:41    657
Країни Євросоюзу проголосували щодо мита на китайські автомобілі

Сьогодні в Європейському Союзі пройшло важливе голосування щодо введення мит на китайські електромобілі. Ініціативу просувала Європейська комісія у відповідь на значні субсидії, які китайський уряд надає своїй автомобільній промисловості. Брюссель стверджує, що ці субсидії призводять до недобросовісної конкуренції, знижуючи вартість автомобілів і загрожуючи європейським автовиробникам.

Останні новини:  Копи назвали осінню вимогу до водіїв: навіщо стукати по капоту перед запуском двигуна

Однак голосування виявило серйозні розбіжності серед держав-членів ЄС. Хоча необхідна більшість для блокування пропозиції не була досягнута, єдиної позиції з цього питання також не склалося. З 27 країн 10 підтримали введення мит, 5 виступили проти, а 12, зокрема Іспанія, утрималися. Це свідчить про відсутність єдності в ЄС щодо цієї проблеми.

Останні новини:  З подвійним захистом батареї: позашляховик Lexus LX уперше став гібридом

Іспанія, слідуючи прикладу свого президента Педро Санчеса, який нещодавно відвідував Китай, вирішила утриматися під час голосування, щоб уникнути торгового конфлікту з важливим економічним партнером – Китаєм. Це рішення викликало критику з боку Брюсселя на тлі непростих відносин з Пекіном.

Попри різні думки, остаточне рішення щодо цього питання залишається за Європейською комісією. Вона висловила готовність до переговорів з Китаєм і наголосила, що мита можуть бути скасовані, якщо буде знайдено задовільне вирішення конфлікту.

Останні новини:  Українські позашляховики ЛуАЗ здивували світ


nnews.com.ua