Ізраїль оголосив генсека ООН персоною нон-грата: що сталося

Сьогодні,   06:31    451


В Ізраїлі генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша оголошено персоною нон-грата. Про це повідомив міністр закордонних справ цієї країни Ісраель Кац.

Він повідомив, що відтепер Гутеррешу заборонено в’їзд до Ізраїлю. За словами дипломата, такі кроки пов’язані з заявою Гутерреша після атаки балістичними ракетами Ірану по Ізраїлю:

“Будь-хто, хто не може однозначно засудити жахливу атаку Ірану на Ізраїль, не заслуговує ступати на ізраїльську землю. Це антиізраїльський генсек, який підтримує терористів, ґвалтівників і вбивць”.

Після іранської атаки по Ізраїлю Гутерреш написав, що засуджує розширення конфлікту на Близькому Сході “з ескалацією за ескалацією, це має припинитися, нам абсолютно необхідно припинення вогню”.

Останні новини:  Борис Джонсон зробив нові заяви щодо війни в Україні

“Ізраїль продовжить захищати своїх громадян і відстоювати свою національну гідність, з Антоніу Гутеррешем або без нього”, – резюмував головний ізраїльський дипломат.

Атака Ірану по Ізраїлю

Напередодні Іран здійснив масований пуск ракет в бік Ізраїлю. Вибухи тривали близько години.

Загальна кількість балістичних ракет приблизно вдвічі перевищує кількість запущених Іраном у квітні. Тоді 99% з них були перехоплені.

Останні новини:  Тисячі людей у Відні вийшли на протест проти ультраправих


uapress.kyiv.ua