Інститут вивчення війни назвав причину ударів по припортовій інфраструктурі України

Сьогодні,   11:31    174


Життя вирівнюється? Kernel формує свій флот, запустив термінал в Чорноморську і купив у Рені

Російська армія завдає ударів по припортовій інфраструктурі України, щоби підірвати підтримку з боку Заходу та перешкодити здатності держави економічно вижити під час війни.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російські війська продовжують регулярні атаки на українські порти, вбиваючи людей та знищуючи цивільні кораблі. Ультранаціоналістичні блогери з РФ реагують на удари риторикою, що підтримує наративи Кремля, спрямовані на підрив довіри до зернового коридору, а також намагаються виправдати ці атаки.

Останні новини:  Мирні переговори з Росією: Forbes розповів про приховані плани Путіна щодо припинення вогню в Україні

Зазначається, що росіяни прямо закликали до подальших ударів по українській зерновій інфраструктурі, цивільних суднах у портах та інших цілях, які б іще бсильніше погіршили економічний потенціал України.

“ISW нещодавно оцінив, що російські удари по цивільних суднах та іншій інфраструктурі зернового коридору майже напевно спрямовані на те, щоб підірвати впевненість Заходу у здатності України підтримувати та захищати коридор, вплинути на поточні дискусії Заходу щодо довгострокової підтримки України та перешкодити здатності України економічно вижити під час війни”, – йдеться у звіті аналітиків.

Останні новини:  ХАМАС намагався переконати Іран і «Хезболлу» долучитися до нападу на Ізраїль торік - NYT


inshe.tv