Енергетичні напої призводять до утворення тромбів протягом години після вживання

Сьогодні,   17:00    175


Згустки крові можуть призвести до серйозних ускладнень, тому дуже важливо мінімізувати ризик їх розвитку. Популярний безалкогольний напій може спричинити утворення тромбів протягом 60 хвилин після вживання.

Згустки крові не є поганими за своєю природою. Насправді вони корисні, коли утворюються у відповідь на травму або поріз, тому що зупиняють кровотечу. Однак, коли у венах без поважної причини утворюються тромби, це може бути провісником серйозних ускладнень. Погані дієтичні рішення можуть сприяти формуванню останнього типу.

Останні новини:  Лікар назвав продукт, який корисний при захворюванні легень

На жаль, споживання енергетичних напоїв може запустити механізми, що призводять до утворення тромбів.

Вживання цього популярного напою призводить до багатьох серцево-судинних ускладнень, таких як серцеві аритмії, інфаркт міокарда і навіть «раптова серцева смерть. Енергетичні напої може збільшити ризик несприятливих серцево-судинних подій за рахунок збільшення агрегації тромбоцитів, що призводить до підвищеного ризику тромбозу (згустку крові у вені).

Тромбоцити – це клітини крові. Якщо кількість тромбоцитів дуже висока, у кровоносних судинах можуть утворюватися тромби.

Останні новини:  Американські лікарі дали поради людям похилого віку для запобігання падінням

Споживання енергетичних напоїв призводило до значного збільшення агрегації тромбоцитів. Підвищення активності тромбоцитів відбулося протягом однієї години після вживання, згідно з новим дослідженням.


useti.org.ua