Автоінструктор попередив про небезпеку їзди по калюжах: наслідки, які варто знати

Сьогодні,   19:00    108


Осінь — непроста пора року для водіїв. Мокрі листя, погана видимість і, звичайно ж, калюжі – все це практично завжди зустрічається на дорозі. Причому останні становлять найбільшу небезпеку. Автоінструктор розповів про небезпеку їзди калюжами.

Що ще відомо

Насправді калюжі приховують безліч загроз — ями, відкриті люки, велике сміття та інші перешкоди, які можуть пошкодити автомобіль та завдати серйозних неприємностей.

Останні новини:  За інноваційною технологією: Mercedes-Benz відкрив у Європі завод з переробки акумуляторів електромобілів

Проїзд через калюжі може призвести до втрати номерних знаків, що здається дрібницею, але вчасно не виявивши їх, можна отримати штраф. Також у воді можуть ховатися гострі предмети або глибокі вибоїни, які здатні пошкодити покришки. Найсерйозніша небезпека полягає у можливості пошкодити важливі елементи, як-от масляний піддон чи вихлопну систему, що загрожує дорогим ремонтом.

Останні новини:  На продаж виставили вінтажний автомобіль актора Ніколаса Кейджа

Також не варто забувати про гідроудар. Це відбувається, коли вода потрапляє в систему впуску повітря автомобіля та в циліндри двигуна. Двигун, який призначений для стиснення повітря, намагається стиснути воду. Результатом стає відмова двигуна. Поршень не може рухатися, циліндр згинається, і в результаті машину доводиться вести до сервісного центру для капітального ремонту ДВЗ.

Тепер варто розібратися, як правильно пересуватися калюжами. У місті потрібно стежити за дорогою, якщо інші транспортні засоби легко справляються з перешкодою, то, швидше за все, проїжджати можна. Калюжі на путівцях потрібно перевіряти самостійно.

Останні новини:  В Україні з’явився новий позашляховик Lexus GX 550


nnews.com.ua