2 способи заточити затерту тертушку

Сьогодні,   09:00    554

Тертушка – інвентар на кухні незамінний. Причому якщо ви готуєте щодня, користуватися нею приходиться майже щодня. І, звичайно, за такої інтенсивної експлуатації будь-яка тертушка рано чи пізно затуплюється. В результаті доводиться докладати набагато більше зусиль для натирання, а овочі при цьому нерідко перетворюються на малоапетитну кашу.

Звичайно, найпростіший спосіб просто купити нову. Але останнім часом знайти якісний кухонний інвентар стає складніше, до того ж ціни на якісне кухонне приладдя досить таки високі. Тому, коли тертушка затупилась, можна їй дати друге життя.

Останні новини:  Кімнатні рослини, які найкраще очистять повітря в приміщенні

І сьогодні покажемо 2 ефективні та дієві способи, завдяки яким інструменту можна буде повернути колишню гостроту.

Спосіб №1

Для першого способу знадобиться звичайнісінький наждачний папір. Причому її зернистість може бути будь-якою. Звичайно, грубіший абразив впорається із завданням швидше. Отже, беремо невеликий шматочок наждачного паперу і кілька разів проводимо ним по тертушці вгору-вниз. При цьому потрібно досить сильно притискати наждачку до поверхні. Пара хвилин і ваша тертушка знову сталане гострою та добре відшліфованою.

Спосіб №2

Для другого способу знадобиться керамічна чашка із необробленим дном. Це може бути тарілка, кухоль, форма для запікання, керамічний горщик для запікання, як в даному випадку. Перевернути горщик і протягом кількох хвилин водити теркою по його дну. В результаті цих дій тертка знову стане гострішою.




Ось такі способи заточування тертушки існують. Але по секрету кажучи, спосіб 1 більш ефективний та швидкий. Спробуйте та переконайтесь!

Останні новини:  Пʼять звичок, через які ви ніколи не розбагатієте