Вершковий сир із замороженого кефіру, ідеально підходить для приготування крему

08.09.2024   17:03    333

Сьогодні я хочу показати вам, як я готую вершковий сир із замороженого кефіру. Сир виходить дуже смачний, такий вершковий сир ідеально підходить для приготування крему для торта, і якщо в такий сир додати трохи солі, улюблену зелень або часник, у вас вийде дуже смачна намазка на хлібець.

Інгредієнти:

  • Кефір 2,5 %  –  1,200 мл.

Приготування:

Я беру кефір з коротким терміном придатності, але можна робити сир і зі звичайного кефіру, у якого великий строк зберігання, головне кефір вибирати з високим відсотком жирності. Для того щоб кефір було зручно розморожувати, я його переливаю в пакет. Беру два пакети, про всяк випадок.

Останні новини:  Фінський млинець за 3 хв і в духовку

Пакет із кефіром зав’язую. Кефір потрібно заморозити. На це йде зазвичай 5 годин. Зручно з вечора прибрати його в морозилку і вранці продовжувати приготування.

Заморожений кефір перекладаю на друшляк. Друшляк я застелила марлею в два шари . Сам друшляк я встановила на глибокий посуд, щоб у нього стікала сироватка.

Заморожений кефір залишу при кімнатній температурі, на 3-4 години.

Коли кефір трохи розтанув, кладу зверху тарілку і встановлюю гніт (у мене банка з водою на 1 літр). Прибираю все в холодильник. Кожні три-чотири години, я дістаю все і перемішую, розбиваю шматочки, це роблю для того щоб прискорити процес. Можна просто залишити в холодильнику на 15-17 годин і не чіпати.

Останні новини:  Найсмачніша курка - м’ясо тане в роті

Під час розморожування, я міняю тарілку на блюдце. Минуло 15 годин і сир готовий! Ви можете контролювати щільність і густоту сиру самостійно. Якщо хочете щоб сир був більш рідким, тримайте його менше під гнітом. Якщо сир здається рідким, тримайте його довше під гнітом.




У процесі розморожування, стежте за тим, щоб дно друшляка не перебувало в сироватці . Сироватку потрібно зливати, або взяти посуд глибший.

Загалом з 1,200 мл. кефіру я отримала – 330 грам сиру і близько 700 мл. сироватки.

Останні новини:  7 секретів для господинь, які не вміють пекти млинці

Це дуже вигідно. Для приготування крему для тортів зазвичай багато йде сиру, цей сир ідеально підходить для крему. Вам точно сподобається такий сир і спосіб приготування!


news24.in.ua