Як правильно прати капронові колготки: правила догляду та головні секрети

14.09.2024   18:20    263

Капронові колготки – це один із улюблених атрибутів гардеробу будь-якої жінки. Існують тисячі історій про те, як легко їх можна порвати чи пошкодити, а тому не всі знають, чи можна прати капронові колготки.

Раніше ми розповідали, як правильно прати джинси.

Як прати колготки в пральній машині

Щоб ваші улюблені колготки вийшли з машинки як новенькі, необхідно дотримуватися кілька принципових правил:

  • Прайте лише цілі вироби. Якщо колготки пошкоджені, машинне прання їх доб’є.
  • Не стирайте їх із речами, на яких є блискавки або застібки, щоб не порвати.
  • Найкраще прати їх за допомогою спеціального мішка для прання. Він не дасть колготкам перекрутитися з іншими речами та забезпечить надійний захист.
Останні новини:  7 життєвих ситуацій, коли проблема не в жінці, а в її партнері

Для прання колготок краще використовувати рідкі миючі засоби без хлору. Вмикати на машинці рекомендується делікатний режим. За якої температури прати колготки і чи можна кип’ятити капронові колготки? Прати їх можна виключно в ледь теплій воді — не більше 30 градусів.

Якщо не знаєте, як часто потрібно прати капронові колготки, то просто орієнтуйтеся на їхній зовнішній вигляд, також не повинно бути неприємних запахів.

Останні новини:  Секрет, який посилить ефективність навіть бюджетного порошку

Як прати капронові колготки вручну

Цей варіант займе більше часу, але майже енерговитратний. Замочіть їх із улюбленим кондиціонером або гелем у ледь теплій воді на кілька годин. Потім ретельно промийте і залиште сушитися.

Щоб колготки довше прослужили, віджимати їх у загальноприйнятому значенні не можна. Можна обернути рушником і злегка притиснути, щоб він увібрав зайву вологу. Потім залишаємо сушитися, але уникаємо прямих сонячних променів.

Останні новини:  7 застарілих звичок у пранні, які псують ваш одяг