Вчені виявили у космосі гігантський астероїд, що пролетить повз Землю у вересні

06.09.2024   16:30    488

Вчені повідомили, що у вересні до Землі наблизиться астероїд розміром з два футбольні поля. Астрономи ретельно спостерігають за цим об’єктом, щоб оцінити можливі ризики для планети.

Астероїд під назвою 2023 DW має діаметр близько 200 метрів і рухається зі швидкістю понад 33 тисячі кілометрів на годину. Найближче до Землі він пройде 13 вересня, але, за попередніми оцінками, не становитиме прямої загрози для планети. Вчені NASA зазначають, що астероїд пройде на відстані приблизно 4,3 мільйона кілометрів від Землі, що у 11 разів більше за відстань між Землею і Місяцем.

Останні новини:  Ґренландське безпрецедентне мегацунамі змусило Землю труситися 9 днів поспіль

Попри відсутність загрози зіткнення, подібні події викликають інтерес і занепокоєння серед науковців і громадськості. Астрономи використовують такі наближення для покращення своїх знань про орбіти астероїдів і їхній потенційний вплив на Землю в майбутньому.

NASA та інші космічні агентства світу постійно стежать за небесними об’єктами, що можуть наблизитися до нашої планети. Програми спостереження дозволяють вчасно виявляти потенційно небезпечні астероїди і розробляти стратегії для запобігання можливим катастрофам.

Останні новини:  Мегацунамі змусило Землю вібрувати дев’ять днів, – дослідження





1111529