У театрі Великобританії знайшли таємні двері до гримерки Шекспіра

10.09.2024   23:30    1139

У Великобританії в найстарішому діючому театрі країни, розташованому в Норфолку, археологи виявили дверний отвір, якому близько 600 років, пише Успіх in UA.

Цей отвір, імовірно, вів до кімнати, де колись переодягався сам Вільям Шекспір.

Ця арка, знайдена під час реставраційних робіт у ратуші Святого Георгія в Кінгс-Лінн, викликала справжній фурор серед науковців. Виявилося, що ця стіна приховувала під собою неймовірний історичний артефакт, який міг бути частиною гримерки, де готувалися до виступів гастролюючі актори, зокрема й Шекспір, повідомляє 2plus2.ua.

Останні новини:  На дні Дунаю знайдено затонулі кораблі Другої світової війни

Арка, ймовірно, була створена ще до 1405 року, а це означає, що вона могла існувати в той час, коли Шекспір грав на сцені цього театру. Дверний отвір вів до кімнати, яка спочатку була створена для високопоставлених членів гільдії, де вони переодягалися перед урочистостями. Згодом ця кімната, швидше за все, стала використовуватися як гримерка для акторів.

Ратуша Святого Георгія, одна з найбільш добре збережених середньовічних будівель Англії, була важливим культурним центром за часів Шекспіра. Відомо, що у цьому місці регулярно виступали гастролюючі трупи, включаючи акторів з трупи королеви Єлизавети, яка виступала там 10 разів наприкінці XVI століття.

Останні новини:  Мега Ель-Ніньо спровокував найбільше масове вимирання на Землі
У театрі Великобританії знайшли таємні двері до гримерки Шекспіра

Існує думка, що Шекспір разом зі своєю трупою міг бути у Кінгс-Лінн у 1592-93 роках, коли лондонські театри закрили через спалах чуми. Торік у цьому ж театрі були виявлені дошки для підлоги, які, як вважається, могли бути частиною сцени, на якій виступав великий драматург.




Археолог доктор Джонатан Кларк, який брав участь у відкритті, пояснив, що дверний отвір вів до кімнати, яка була прихована під кількома шарами гіпсокартону та цегляною стіною XVIII століття.

«Це могла бути та сама кімната, де Шекспір та його трупа готувалися до своїх виступів», – зазначив він.

Знахідка арки, яка, можливо, була дверима до гримерки Шекспіра, вже викликала хвилю інтересу серед науковців і шанувальників творчості Барда.

Останні новини:  У Польщі виявили рідкісний шолом кельтських народів





1111529