Що обов’язково потрібно зробити з обліпихою восени і від чого варто відмовитись, щоб не залишитися без ягід

05.09.2024   14:12    188

Кущі обліпихи потребують догляду з приходом осені, коли збирання врожаю закінчено.

У цей період варто згадати, що коренева система куща страждає через щільний ґрунт – так рослина отримує менше поживних речовин, повітря та води.

Подробиці

Щоб запобігти можливим проблемам, необхідно провести акуратне і не глибоке розпушування. Найкраще для цих цілей підійде звичайна сапка.

Останні новини:  Як краще зберігати часник, щоб він не гнив і на всихав

Запорука майбутнього врожаю – осіння підгодівля. Для того щоб удобрити ґрунт, підійдуть як спеціальні готові мінеральні підживлення, так і народні засоби у вигляді попелу чи перегною.

Пам’ятайте: використовувати попіл можна у кількості, що не перевищує 2-3 жменьки на 1 рослину раз на два роки. Перегній вносять не частіше ніж один раз на 3-4 роки.

Останні новини:  Дідова хитрість перетворить осінні відходи на чудо-добриво

Також пам’ятайте про те, що обліпиха не любить кислий ґрунт. Для зниження цього показника використовують доломітове борошно, крейду, попіл або вапно, які додають у процесі перекопування або розпушування.

Нарешті, слід сказати і про помилку, якої за незнанням припускаються багато дачників, а саме обрізування.

Цю процедуру варто відкласти до весни, оскільки зрізи та спили можуть не затягнутися до настання морозів, що призведе до загибелі всієї рослини.

Останні новини:  Що покласти в лунку для помідорів під час посадки, щоб вони “росли як на дріжджах”

Восени можна зрізати лише хворі гілки. Рани слід обробити антисептиком, а після того як вони підсохнуть, обробити садовим варом.


elegantwoman.kyiv.ua