РФ готує диверсійні атаки на порти і судноплавні компанії ЄС, -  Bloomberg

Сьогодні,   12:14    177

США попередили своїх союзників про те, що Росія націлилася на судноплавні компанії, прагнучи підірвати відносини з партнерами України, повідомляють люди, знайомі з цим питанням.

Хоча Росія і раніше зосереджувала кібератаки та інші так звані гібридні дії на судноплавних компаніях і портах, її ворожі дії еволюціонують з посиленням саботажу, оскільки апетит Москви до більших ризиків зростає, сказали ці люди, які попросили не називати їхніх імен, обговорюючи приватні оцінки. Вони відмовилися надати конкретну інформацію про можливі цілі Росії, пише Bloomberg.

Останні новини:  Генасамблея ООН ухвалила Пакт майбутнього попри заперечення Росії

Американський чиновник заявив, що коли з’являється нова інформація про потенційні загрози, вона передається союзникам.

Російська розвідка націлилася на кілька європейських країн з диверсійними атаками, часто наймаючи місцевих злочинців, повідомили раніше Bloomberg News офіційні особи. Її кібернетичні та дезінформаційні операції вже давно зосереджені на США та Європі.

За останні місяці кількість інцидентів, які приписують Москві, зросла і включає підпали, вандалізм, глушіння сигналів GPS і зірвану змову з метою вбивства генерального директора німецької збройової компанії. Росія заперечує націленість актів саботажу на Захід.

Минулого року проросійські хакери атакували порти в Європі та Японії. Найбільший морський порт азіатської країни постраждав від програми-вимагача, яка використовується хакерами для блокування доступу до файлів або систем, якщо не буде здійснена оплата, що призвело до зупинки роботи контейнерного терміналу і затримок у відвантаженнях, в той час як веб-сайти кількох голландських портів стали жертвами хакерів, пов’язаних з Росією.

Останні новини:  Чекає жорсткий відбір: Канада змінює правила надання дозволів на роботу

За повідомленням інформаційного агентства DPA, минулого місяця німецька влада надіслала логістичним і авіаційним компаніям повідомлення з питань безпеки, в якому попередила їх про «нетрадиційні запалювальні пристрої», що доставляються через службу вантажоперевезень, після кількох інцидентів, в яких загорілися посилки, відправлені приватними особами в Європі. Росія в повідомленні не згадується, повідомляє DPA.

Останні новини:  Заборона Заходу на удари вглиб Росії робить F-16 менш ефективними, – BI

Нещодавні погрози президента Росії Володимира Путіна на адресу країн НАТО у зв’язку з тим, що Україна може використовувати ракети західного виробництва для ураження військових об’єктів у Росії, ймовірно, включатимуть збільшення кількості диверсій, кібернетичних та інших гібридних атак, повідомляє агентство Bloomberg News.





inshe.tv