“Нехай горить”: радник Кремля закликав вдарити ракетами по Берліну

13.09.2024   08:41    305

Радник адміністрації президента Росії, політолог Сергій Караганов настрахав Берлін ударом, якщо “дрон знову прилетить по Кремлю”. Крім того, росіянин пригрозив ядерною атакою по українським військам.

Про це він сказав в інтерв’ю одному із пропагандистських ЗМІ. “Настав час заявити, що на будь-які масовані удари по нашій території ми маємо право відповісти ядерним ударом. Це стосується й будь-яких захоплень нашої території“, – стверджує Караганов.

Останні новини:  РФ продала зерна з окупованих територій на $6 млрд

Він хотів би, щоб Москва переписала доктрину про застосування ЯЗ, бо вона нібито застаріла та практично повністю виключає використання такого озброєння.

Мовляв, “різко активізувати ядерний чинник у світовій політиці” – це обов’язок Кремля. На його думку, потрібно “переконати противників” у готовності до ядерної війни “у разі будь-яких посягань на нашу територію й наших громадян”.

Караганів із сім’єю, за інформацією ЗМІ, володіє нерухомістю в Німеччині (зокрема в Берліні) та в Італії. Але це не завадило йому видати пораду російським військовим обстріляти територію ФРН.

Останні новини:  Кремль відреагував на можливий замах на Трампа

Якщо дрон знову прилетить по Кремлю, то чому б для початку не завдати звичайний ракетний удар по Рейхстагу? Нехай горить“, – сказав політолог.


expert.in.ua




1111529