Прямо під час пусків: біля Часового Яру знищили російський "Солнцепек" (відео)

10.09.2024   17:24    1623

Українські військовослужбовці помітили важку вогнеметну систему ЗС РФ. Вона була ліквідована за допомогою FPV-дрона.

Бійці батальону безпілотних авіаційних комплексів «Рарог» знищили російську важку вогнеметну систему ТОС-1А «Солнцепек». Про це інформують у 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила.

Як повідомляється, українські FPV-дрони вразили установку якраз під час запуску боєприпасів біля міста Часів Яр у Донецькій області.

Останні новини:  На Покровському напрямку сили ППО збили російський розвідувальний дрон. ВІДЕО

«Солнцепек» — це страшна зброя, яка б’є реактивними термобаричними снарядами», — наголошують у 24 ОМБр.

Солнцепек

Зазначимо, що «Солнцепек» походить з сімейства важких вогнеметних систем залпового вогню калібру 220-мм, до яких також відносяться ТОС-1 «Буратіно», ТОС-2 «Тосочка» та ТОС-3 «Дракон». «Солнцепек» стоїть на озброєнні російської армії з 2001 року. «Солнцепек» призначений для пошкодження легкоброньованої та автомобільної техніки, руйнування будівель, а також знищення живої сили супротивника, розташованої на відкритій місцевості та у фортифікаційних спорудах. Знищення відбувається шляхом впливу на ціль високої температури, осколків, ударної хвилі та надлишкового тиску, що створюється під час застосування термобаричних некерованих реактивних снарядів. Дальність ураження ракет сягає 6 кілометрів. Коштує така техніка приблизно 15 мільйонів доларів.

Останні новини:  На Вінниччині знешкодили бойову частину крилатої ракети та касетні боєприпаси, виявлені в полі (ВІДЕО)






1111529