Nissan GT-R остаточно залишить виробництво

Сьогодні,   09:31    194
Компанія Nissan хотіла б зберегти спортивний автомобіль R35 у продажу ще 17 років, але екологічні норми змушують зупинити виробництво.


  • Поточний Nissan GT-R випускався 17 років і буде знятий у всьому світі в 2025 році. 
  • Nissan хотів би зберегти його ще на 17 років. 
  • Заміна за кілька років.

Nissan GT-R випускається з грудня 2007 року, але час для R35 спливає. Він буде знятий з більшості ринків, і останній примірник буде випущений наступного року. 

В інтерв’ю журналу Top Gear, глобальний продуктовий бос автовиробника П’єр Луан пояснив, чому GT-R зникає: «Він продається 17 років, і ми хотіли б продавати його ще 17 років, але регулятор доставляє нам деякі проблеми!» 

Дійсно, суперкар було знято з Європи в липні 2021 року, коли були введені нові норми щодо шуму. На той час його вже було вилучено з австралійського ринку, оскільки він не відповідав суворішим нормам випробувань на бічні зіткнення. 

Останні новини:  Chery готує сім нових моделей Omoda та Jaecoo для європейського ринку

Наступне покоління 

Hyper Force concept

Коли покоління автомобіля закінчується, це зазвичай означає, що заміна не за горами. Однак, на жаль, це не так для R35. Після завершення виробництва в 2025 році у Nissan не буде іншої машини, щоб заповнити порожнечу на заводі Точігі в Японії. В історії GT-R й раніше траплялися перерви у виробництві. 




Hyper Force concept

Торішній концепт Hyper Force натякнув на перспективи повністю електричного R36 із твердотільними батареями. Однак давайте згадаємо, скільки часу знадобилося Nissan, щоб випустити минуле покоління. Прем’єра оригінального концепту відбулася в 2001 році, за ним у 2005 році відбулася поява передсерійного GT-R Proto, а до початку серійного виробництва минуло ще два роки. 

Останні новини:  Тиражем всього у 299 штук: електромобіль Audi E-Tron GT отримав ексклюзивну версію на честь кави

На початку 2024 року керівник програми Nissan Джованні Арроба припустив, що наступний GT-R буде випущений до 2030 року. Він назвав Hyper Force «сміливою, але реальною мрією, яку потрібно досягти до кінця десятиліття». Коли високопродуктивне купе зрештою повернеться, воно буде стояти поруч із Z, а в ідеалі – з новою Silvia. 

Нова ера спорткарів 

Nissan Silvia S14

Раніше цього місяця віце-президент Nissan з глобальної продуктової стратегії Іван Еспіноза оголосив про початок роботи над третім спортивним автомобілем. Однак переродження Silvia ще не схвалено до виробництва. 

Останні новини:  Яким буде новий Volkswagen Tayron

Жорсткіші законодавчі акти знищили кілька потужних транспортних засобів цього року в Європі. З ринку пішли Toyota GR86, Subaru BRZ, Porsche Boxster і Cayman через суворіші закони про кібербезпеку. Крім того, Mazda відмовилася від 2,0-літрового двигуна MX-5 Miata, залишивши любителям родстерів лише менший 1,5-літровий агрегат. 

У зв’язку з цим, потужність останнього Ford Mustang у Європі на значні 52 к.с. менша порівняно з його американським родичем. Крім того, BMW M135, X1 M35i та X2 M35i “придушені” в ЄС через суворіші правила викидів.  


motorcar.com.ua