Маск розповів, коли відправить перші кораблі на Марс

08.09.2024   23:00    615

Маск розповів, коли відправить перші кораблі на Марс

Фото: SpaсeX

SpaсeX створила 120-метрову ракету Starship для польоту на Марс

Зараз найбільшою проблемою є вартість доставки тонни вантажу на Марс, яка складає приблизно 1 млрд доларів, зазначив Ілон Маск.

Перші польоти на Марс можуть відбутися вже за два роки, а висадка перших людей на цій планеті – через чотири роки. Про це напередодні повідомив американський мільярдер, засновник компанії SpaсeX Ілон Маск в соцмережі Х.

Останні новини:  Поліція знайшла машину з вибухівкою біля місця виступу Дональда Трампа на Лонг-Айленді

За його словами, спершу на Марс будуть відправлені безпілотні кораблі, що перевірити надійність посадки. Це буде можливо за два роки, коли відкриється наступне вікно для польотів із Землі на Марс.

«Якщо ці посадки пройдуть успішно, то перші польоти екіпажу на Марс відбудуться через чотири роки. Після цього кількість польотів зростатиме в геометричній прогресії з метою побудови самодостатнього міста приблизно через 20 років», – написав Маск.

За його словами, зараз найбільшою проблемою є вартість доставки тонни вантажу на Марс, яка складає приблизно 1 млрд доларів.

Останні новини:  Польські прикордонники заявили, що не затримували Усіка в аеропорту Кракова

«Щоб побудувати там самоокупне місто, вартість потрібно підвищити до 100 тис. доларів США за тонну, тому технологія має бути в 10 тисяч разів кращою. Надзвичайно важко, але не неможливо», – вважає бізнесмен.

korrespondent.net