Експерти розповіли, чим корисна меламінова губка

15.09.2024   06:20    390
Що таке меламінова губка і чому її називають «чарівною»? Наперед скажемо: купувати її однозначно варто. Таку помічницю ще треба пошукати! Вона очищає майже все.

Хоча її вартість трохи вища за звичайні поролонові губки, це чудо техніки досить доступне.

Меламінова губка складається з меламінової смоли. На дотик вона м’яка і ніжна, хоча її структура залишається кристалічною. Завдяки цим властивостям губка набуває абразивних якостей, схожих на наждачний папір. Однак вона делікатно очищає поверхні, не залишаючи слідів чи подряпин. З її допомогою можна видалити найрізноманітніші забруднення, аж до слідів маркера на шпалерах. І вам не знадобляться додаткові миючі засоби, окрім теплої води.

Крім того, меламіновою губкою легко можна відмити вапняний наліт у ванні, очистити закоптілий посуд — каструлі та сковорідки, вичистити плями на меблях і надати блиску нікельованим поверхням, щоб вони засяяли як нові. Загалом, це універсальний засіб, який продається зараз у багатьох господарських магазинах. І, повторимося, ціна цілком прийнятна.

Останні новини:  Як легко відмити посуд від старого нагару та бруду

Як використовувати губку? Це просто і не потребує особливих навичок. Однак, перш ніж щось почати терти, запам’ятайте кілька нескладних правил.

По-перше, губку не можна викручувати — вона швидко зруйнується. Замість цього, віджимайте губку, затиснувши її між долонями, щоб виріб не деформувався і зайва вода стекла.

По-друге, при роботі з меламіновою губкою використовуйте рукавички. Хоча меламін сам по собі слабо токсичний і не шкідливіший за кухонну сіль, він може зіпсувати ваш манікюр.

По-третє, якщо ви відтираєте пляму, не тріть забруднення всією поверхнею губки, бо вона швидко зітреться. Найкраще тримати губку як великий ластик і працювати лише її кінчиком. Так ефект буде кращим, а губка прослужить довше.




По-четверте, якщо ви відчищали посуд, після використання губки ретельно промийте каструлю або сковорідку водою. Це важливо, оскільки під час тертя утворюється меламінова піна. Якщо її не змити, вона осідатиме на поверхні, і є ризик, що частина її потрапить у їжу. Меламін сам по собі безпечний і виводиться з організму через видільну систему, однак, проходячи через нирки, значна частина цієї речовини може осідати в органі, що згодом може призвести до утворення каменів. Тому будьте обережні.

Останні новини:  Поширена ранкова звичка, яка заважає розбагатіти

З цієї ж причини не рекомендується мити тіло меламіновою губкою — сенсу в цьому мало. Відмити складні плями з шкіри, наприклад, сліди фломастера або дьогтю, як варіант, можливо, але фрукти й овочі не слід очищувати цією губкою.

По-п’яте, губку можна використовувати як у сухому, так і у вологому вигляді. Для підвищення ефективності можна додати кілька крапель будь-якого миючого засобу, окрім тих, що містять хлор. Хлор і меламін не “дружать” — при їхньому взаємодії виділяються токсини, та й сама губка стає непридатною.

Останні новини:  4 способи, які допоможуть почистити цибулю без сліз

По-шосте, чим чистіша губка, тим краще вона відмиває, тому її постійно потрібно промивати, щоб продовжити термін її служби.

По-сьоме, після того як губка стала непридатною, їй не потрібна особлива утилізація — просто викиньте її у смітник.