Як подбати про ділянку в кінці сезону

10.09.2024   16:23    348

Наприкінці сезону важливо зуміти правильно відновити ґрунт. За цілий рік у ньому залишилось мало поживних речовин, а тому треба потурбуватись про нього.

Перед кожним городником стоїть особливий виклика – виростити максимально можливий врожай на тій чи іншій ділянці. Досягти такої мети зовсім не важко, особливо маючи знання про те, як відновити ґрунт і допомогти йому повернути свою родючість.

Як відновити ґрунт в кінці сезону

Спори мікроорганізмів можуть довго знаходитись на поверхні ґрунту та можуть перебувати там у стані спокою. Втім, з роками шкідники, які можуть “спати” протягом 5 років, прокидаються та починають псувати ваш врожай. Саме тому знезараження ґрунту є необхідною процедурою.

Останні новини:  Як підготувати клематиси до зимівлі: 4 правила

Існують різні способи, які допомагають знезаразити теплицю. Так, наприклад, влітку потрібно її щільно закрити, аби сонце випалило всі мікроби та інфекції. У таких пекельних умовах бур’яни просто не можуть розвиватись, а збудники хвороб не витримують. Взимку, до слова, теплиці слід відкрити.

Городники розповіли про основні способи відновлення ділянки та ґрунту після городнього сезону

Що стосується відкритого ґрунту, то його потрібно засіяти сидератами – фацелія, біла гірчиця та інші. Культури доволі швидко ростуть, але їхня ціль – не дати вам врожай, а збагатити ґрунт корисними речовинами. Не слід садити поруч із хрестоцвітими чи бобовими рослинами сидерати тієї ж групи. Причина полягає в тому, що вони мають спільних шкідників і хвороби.

Останні новини:  Що треба зробити восени у саду: готуємо кущі та дерева до зими
Городники розповіли про основні способи відновлення ділянки та ґрунту після городнього сезону

За словами експертів, ідеальним варіантом стане посів фацелії після цибулі. Коли сидерат буде скошуватись та закладатись у ґрунт, на його місце ви зможете ще й полуницю посадити. Якщо насіння сидератів для вас недоступне, то використовуйте сіно чи траву для мульчування.






noviydoctor.com