2 чайні ложки цього добрива – і жовте листя малини знову зеленіє

10.09.2024   08:14    596

Усе літо малина тішить нас своїми солодкими та смачними ягодами у великій кількості. Проте вже на початку осені, у вересні, можна помітити пожовтіння листя малини.

Це може статися як зі звичайною малиною, яка плодоносить один раз за літо, так і з ремонтантною малиною, що радує плодами до самих заморозків.

Пожовтіння листя викликане руйнуванням хлорофілу, що є наслідком нестачі магнію та заліза. Якщо не допомогти малині впоратися з цією проблемою, розвиток рослини може зупинитися, а вона впаде у серйозний стрес.

Останні новини:  Зазирнула на город – і очманіла: без “хімії” та дорогих добрив моя ділянка стала ідеальною

Це може суттєво зашкодити врожайності малини. Тому не варто гаяти час, особливо якщо помітили пожовтіння листя на ремонтантних плодоносних кущах. У такому випадку потрібне термінове підживлення.

Найефективніше підживлення — позакореневе, тобто внесене по листю. Таким чином рослина краще засвоїть необхідні речовини, і результат буде помітним швидше. Для приготування такого підживлення вам знадобляться хелат заліза та сульфат магнію.

Останні новини:  Дротяник на городі: як позбутися шкідника

Спочатку розведіть окремо ці два добрива: один грам хелату заліза у півлітра теплої води та п’ятнадцять грамів сульфату магнію у такій самій кількості води.

Городники розповіли про те, як доглядати за малиною восени

Потім змішайте обидва розчини і сміливо обприскуйте малину отриманою рідиною. Після такого підживлення можна розраховувати на те, що ваші малинові кущі віддячать багатим урожаєм.

Ці прості, проте перевірені поколіннями рекомендації зодо догляду за малиною восени забезпечать вас в наступному році щедрим врожаєм соковитих та солодких ягід. Бажаємо вам успіхів!

Останні новини:  Зберігання викопаних хризантем: найпростіший спосіб, який тільки можна уявити



noviydoctor.com