Як почистити пральну машину за допомогою одного інгредієнта

23.08.2024   12:20    693

Пральна машина затримує залишки прального порошку та кондиціонера, мінеральні відкладення з води та ґрунту щоразу, коли ви перете білизну. Зрештою, ці накопичення знову осідають на вашій білизні, роблячи її тьмяною і не свіжою. Регулярне чищення пральної машини забезпечить вам чистішу білизну та подовжить термін її служби. Ось як чистити оцтом пральні машини різних типів.

Чому оцет добре очищає пральну машину

Оцет містить оцтову кислоту, яка допомагає розчиняти мінерали, що накопичуються в барабанах і шлангах пральних машин. Кислота також допомагає вбивати бактерії та грибки, які спричиняють неприємний запах. У розведеному вигляді оцет не шкодить одягу і легко змивається під час циклу полоскання пральної машини.

Як очистити пральну машину з верхнім завантаженням

  1. Переконайтеся, що в автоматичних дозаторах немає миючого засобу, відбілювача та кондиціонера, а барабан пральної машини порожній. Встановіть температуру води на гарячу. Виберіть найбільше завантаження та найдовший доступний цикл прання.
  2. Налийте дві склянки оцту і дайте машині виконати весь цикл гарячого прання.
  3. Якщо дозатори знімні і потребують подальшого очищення, промийте їх у гарячій мильній воді, сполосніть і встановіть на місце. Якщо ні, налийте в дозатори теплий оцет, дайте йому настоятися і змийте його під час циклу ополіскування.
  4. Змішайте розчин теплої води з кількома краплями засобу для миття посуду. Занурте в розчин серветку з мікрофібри і протріть машину. Відкрийте кришку і занурте стару зубну щітку в мильну воду, щоб потрапити в кути і важкодоступні місця на кришці.
Останні новини:  Чи здатні коти відчувати провину та вибачатися: пояснюють фахівці

Як почистити пральну машину з фронтальним завантаженням

  1. Переконайтеся, що в дозаторах немає прального порошку, відбілювача та кондиціонера, а барабан пральної машини порожній. Додайте дві склянки оцту в дозатор миючого засобу.
  2. Багато пральних машин з фронтальним завантаженням мають визначений цикл прання, і вам слід вибрати його, якщо є така можливість. Якщо ні, виберіть найдовший цикл прання, найбільший розмір завантаження та гарячу воду.
  3. Промийте шухляду та вставки в гарячій водопровідній воді, щоб видалити сліди накопичених порошків і рідин. Якщо вони сильно забруднені, залиште їх на 10 хвилин у гарячій воді, а потім промийте. Дайте шухлядам висохнути на повітрі.
  4. Запустіть цикл остаточного ополіскування. Це змиє все сміття, що залишилося в машині.
  5. Під час циклу ополіскування ганчіркою з мікрофібри, змоченою в гарячій мильній воді, витріть пил, бруд і краплі продуктів із зовнішньої сторони машини.
Останні новини:  Сексуальна гармонія: які знаки зодіаку утворюють найчуттєвіші пари

Як підтримувати пральну машину в чистоті

  • Стандартну пральну машину з верхнім завантаженням слід чистити щонайменше чотири рази на рік, особливо якщо ви живете в регіоні з жорсткою водою.
  • Високоефективні пральні машини з верхнім і фронтальним завантаженням використовують набагато менше води, ніж стандартні машини, і їх слід чистити щомісяця.
  • Миючі засоби та кондиціонери можуть накопичуватися в дозаторах і спричиняти неприємний запах та проблеми з експлуатацією. Залишки слід видаляти один або два рази на місяць.
  • Після завантаження білизни у пральну машину з фронтальним завантаженням слід залишити дверцята відчиненими, щоб вона могла висохнути на повітрі, щоб запобігти утворенню плісняви та неприємних запахів.
  • Щоб пральна машина довше залишалася чистою, використовуйте правильну кількість прального засобу. Чим більше — не завжди краще, тому що в пральній машині утворюються відкладення.
Останні новини:  Видаляємо плями цвілі молоком, содою та оцтом