У Норвегії митники протистоять "кокаїновому цунамі"

26.08.2024   15:09    536

Минулого року митна служба Норвегії здійснила 1 847 вилучень наркотичних засобів (це більше, ніж за попередні 10 років), серед яких була рекордна кількість кокаїну.

Цю інформацію наведено в публікації The Guardian.

У березні минулого року з бананових контейнерів у передмісті Осло, Груруддалені, було вилучено близько 800 кг кокаїну, що значно перевищило попередній рекорд. Через кілька тижнів на тому ж місці знайшли ще 900 кг наркотику, а в липні – ще 600 кг. В цілому в цьому складі було вилучено понад дві тонни кокаїну.

Останні новини:  Румунія планує створити навчальний центр для українських морпіхів

У квітні минулого року на західному узбережжі Норвегії під судном з Бразилії виявили 150 кг наркотиків. Злочинці планували забрати “товар” за допомогою водолазів.

Під час березневого затримання за митниками спостерігали шестеро шведських чоловіків, деякі з яких були пов’язані зі шведською злочинною мережею “Фокстрот”. Поліція вважає, що вони були там, щоб забрати наркотики, цей порт регулярно контролюють банди.

Щотижня через порт Осло проходять тисячі контейнерів – щонайменше 100 з них містять банани, де злочинці ховають наркотики. Судна в основному прибувають з Еквадору та Коста-Ріки.

Останні новини:  У США запланована зустріч Зеленського з Трампом та Гарріс

Норвезькі митники страждають від недофінансування та нестачі персоналу, і в них недостатньо ресурсів. У їхньому розпорядженні лише один мобільний сканер, здатний проаналізувати весь контейнер за раз, і він використовується між трьома портами.

Мер Осло Анне Ліндбое попередила, що місто стає “улюбленим портом в Європі для кримінальних, загартованих банд”. Вона додала, що місто “занадто слабо захищене”.

Останні новини:  У Лонг-Айленді готувався черговий замах на Дональда Трампа

А лідерка норвезької профспілки працівників митниці Карін Тандеро Шауг заявила, що банди використовують  сухопутний кордон між Швецією і Норвегією, який погано охороняється, для переміщення наркотиків на снігоходах і санчатах.


expert.in.ua