США посилили санкції проти металургійних компаній Росії

25.08.2024   14:00    331

США посилили санкції проти металургійних компаній Росії

Фото: Getty Images

Під санкції потрапили підприємства Норнікеля

Під обмеження потрапили підприємства таких металургійних гігантів, як Євраз і Норнікель, а також низка шахт.

Міністерство фінансів та Державний департамент США запровадили новий пакет санкцій, який спрямований майже на 400 фізичних та юридичних осіб як у Росії, так і за її межами, зокрема в Азії та Європі. Про це повідомила пресслужба американського Мінфіну.

Останні новини:  У Росії заявили про атаку дронів на аеродром Оленья

Під санкції потрапив технологічний та фінансовий сектор РФ, а також великі російські металургійні та гірничодобувні компанії, які належать до «стратегічної металургійної галузі».

Зокрема, запроваджено обмеження щодо ряду підприємств металургійного гіганта Євраз, який контролюється Романом Абрамовичем – Нижнетагільського металургійного комбінату (НТМК), Об’єднаного Західно-Сибірського металургійного комбінату, підприємства Ванадій Тула, Євраз Маркет та Євразхолдінг Фінанс.

Також санкції запроваджені проти ряду російських шахт.

Останні новини:  Під Білгородом диверсанти пустили під укіс поїзд із вагонами

Окрім того, під санкції потрапили підприємства Норнікеля Володимира Потаніна: Норильськ Авіа, Норильський гірсько-металургійний комбінат ім. А.П. Завенягіна, Норнікель Сфера та Норнікель Супутник, яка займається розробкою ІТ та операційною діяльністю в сфері цифровізації.

«Росія перетворила свою економіку на інструмент, який слугує військово-промисловому комплексу Кремля. Сьогоднішні дії Міністерства фінансів продовжують виконувати зобов’язання, взяті президентом Байденом і його колегами з Великої сімки, націлені на руйнування ланцюжків поставок військово-промислової бази Росії, та на її платіжні канали», – так нові санкції США заступник міністра фінансів Воллі Адейемо.

Останні новини:  В ГУР заявили про підрив воєнних злочинців у Єкатеринбурзі


korrespondent.net