Це не в трендах, натомість підлітки вдаються до smellmaxxing. Дехто навіть витрачає всі свої кишенькові гроші на розкішні парфуми на кшталт Dior, Chanel, Valentino чи Tom Ford.

Що таке smellmaxxing

Ось що таке smellmaxxing: мати ауру, харизму, яка випромінює розкіш, зрілість і впевненість у собі. Тренд наразі особливо поширений у США і ще не набув значної популярності в Європі. Але незабаром цей тренд, безсумнівно, перетне Атлантику, оскільки він уже заполоняє тікток.

Останні новини:  Навіщо дві кнопки на бачку унітаза — відповідь, яка вас здивує

Smellmaxxing – це про надання великого значення вибору аромату з особливим акцентом на розкішні бренди. Тренд просувають відомі інфлюенсери, як-от німець Jeremy Fragrance, якого називають «парфумерним Майклом Джексоном», чи 17-річний TheCologneBoy, колекціонер парфумів з мільйонами підписників у тіктоці.

Вони дають поради, як обрати парфуми, як їх правильно наносити та як організувати свою колекцію ароматів вдома. Адже бажано мати кілька ароматів для різних випадків: спорту, школи чи побачення. Наприклад, для спортзалу краще обирати аромати зі свіжими бадьорими запахами. Цитрусові або йодні ноти ідеальні для підтримки освіжаючої аури навіть під час інтенсиву.

Останні новини:  Як правильно прати пуховик, щоб запобігти появі плям і розводів

Як правило, ентузіасти smellmaxxing спочатку обирають фірмовий аромат, а потім – додаткові аромати, щоб урізноманітнити задоволення.

Чому тренд Smellmaxxing особливо популярний серед молоді

За інфлюенсерами стежать мільйони прихильників, і охоплюють вони здебільшого молоду аудиторію, починаючи зі школярів. Дослідження, проведене інвестиційним банком Piper Sandler, показало, що щорічне споживання ароматів підлітками в США вже зросло на 23% з весни 2023 року.

  • Dior і Valentino також стверджують, що завоювали частку ринку серед чоловіків до 18 років. Для цих молодих шанувальників використання розкішного аромату стало ознакою зрілості, способом виразити свою індивідуальність і стиль, а також відчути себе вже дорослими.
  • Однак, здебільшого через незграбність або недосвідченість, деякі школярі розпилюють на себе занадто багато. Або змішують занадто різні парфуми. І цього достатньо, щоб викликати головний біль на умовному уроці математики.
Останні новини:  4 пари стильного та зручного взуття, у яких ноги точно не промокнуть

Smellmaxxing часом вселяє у свідомість хлопчиків, що вони обов’язково повинні користуватися дорогими парфумами, щоб бути «популярними». А проте у цьому тренді є щось зворушливе, що нагадує нам про те, що підлітки просто нетерпляче чекають, коли ж вони стануть дорослими. Може, трохи надто нетерпляче.