Мало хто про це знає: як правильно прати пляжний рушник

02.08.2024   15:40    46

Сонячні дні спонукають людей по можливості проводити більше часу біля води. Серед інших речей одним із основних атрибутів відпочинку на пляжі є рушник.

Раніше ми вже ділилися лайфхаком, завдяки якому пляжний рушник не вимазуватиметься піском. Але все ж таки цю річ необхідно прати після використання. Тому разом із Kobieta розповімо, як це правильно робити. Завдяки невеликим хитрощам пляжний рушник не втратить свої вологопоглинаючі властивості і завжди буде свіжим.

Останні новини:  Чому батьки винні у поганій поведінці своїх дітей

Як прати пляжний рушник

Пляжні рушники зазнають впливу різних забруднень, які не завжди легко видаляються з матеріалу. Тому коли ми помічаємо складні плями, наприклад, від трави, ми кидаємо рушники в пральну машину і встановлюємо найвищу температуру. Це велика помилка, оскільки вона знижує міцність тканини.

Перш ніж кинути рушники у пральну машину, ретельно струсіть їх на вулиці. Це запобігає попаданню листя, гілок та іншого зайвого сміття до пральної машини.

Останні новини:  Правильне сушіння рушників та килимків: забудьте про сирість у ванній кімнаті

Барабан машинки має бути заповнений наполовину. Встановіть програму «Бавовна» з можливістю додаткового полоскання. Температура має бути в межах 40-60 градусів. Якщо вона буде вищою, це позначиться на якості та довговічності матеріалу. Нижча температура не забезпечить належну гігієну та не вб’є бактерії.

Насипте м’який порошок або домашній засіб у відсік для миючих засобів. Але не забувайте використати його трохи менше. Якщо для прання білизни ви використовуєте мірну склянку порошку, для прання рушника використовуйте 3/4 його об’єму.

Останні новини:  Характер можна виявити за 4 хвилини

Якщо є можливість, сушіть рушники на свіжому повітрі. Однак уникайте прямих сонячних променів, оскільки вони псують колір тканини.