Ця рослина допоможе захиститися від комарів

02.08.2024   15:00    48

Майже чарівна рослина з багатьма корисними властивостями, включаючи охолоджувальні, протизапальні та протимікробні.

На сторінці woodsboundoutdoors поділилися порадою, як захиститися від комарів без спеціального спрею. Таке може трапитися з кожним під час пікніка, на дачі чи в природі, коли засіб від комарів залишається вдома, і комарі стають справжньою проблемою. Довгі штани та рукави в таких ситуаціях не завжди допомагають.

Останні новини:  Експерти назвали народні методи чистки лотку пральної машинки

Тепер ви можете захиститися за допомогою деревію звичайного. Його натуральні масла відлякують комарів та інших летючих комах.

Деревій має дрібні білі квіти, іноді з рожевим відтінком. У декоративному садівництві використовують також жовтий і червоний деревій. Ця трава не лише зменшує кровотечу та запобігає інфекціям, але й ефективніше відлякує комарів, ніж будь-які хімічні спреї з магазинів.

Останні новини:  Як почистити скляну вазу зсередини: зелений наліт зникне назавжди

Щоб захиститися, зберіть листя деревію (не квіти) і скрутіть їх у невелику кульку. Потім потріть нею тіло, що не захищене одягом. Деревій також корисний при порізах і травмах, оскільки його антибактеріальні властивості допомагають зупинити або зменшити кровотечу.

Деревій легко вирощувати в саду на сонячному місці. Він може схрещуватися з іншими сортами та набувати рожевого відтінку, але зберігає свої лікувальні властивості, якщо має сильний запах. Запилюється деревій бджолами, метеликами та іншими комахами.

Останні новини:  Топ-5 секретів успіху, якими користуються найбагатші люди світу