Цей засіб продовжує плодоношення томатів до осені

04.08.2024   09:31    33

Восени після догляду за помідорами є певні правила, яких обов’язково потрібно дотримуватися. Розповідаємо всі тонкощі, які необхідно враховувати.

Виконуйте профілактику грибкових хвороб, пасинкуйте, прищипуйте верхівки і знімайте плоди, щоб вони не перезрівали.

Лити воду під помідори восени вже не варто — в цей час досить волого і рослини самостійно отримують необхідну воду із землі.

В будь-якому випадку подивіться на стан листків томатів. Якщо вони не мляві, то води їм буде достатньо. Якщо осінь видалася сухою та спекотною, то поливати можна лише під корінь. Не використовуйте азотні добрива. Мінеральні вносяться тільки у розведеному вигляді, щоб швидше засвоюватися рослиною, а органіку краще виключити — у ній дуже багато азоту, і рослина почне жирувати.

Останні новини:  Які рослини не можна підгодовувати золою

Дачники розкрили секрет довгого плодоношення томатів

Добре себе зарекомендували комплексні підживлення з калієм та фосфором, щоб томати швидше дозрівали і з’являлися зав’язі. А ще можна вносити підживлення з кальцієм для запобігання кореневим гнилям і фітофторозу. Але обов’язково потрібно простимулювати розвиток куща, і допоможе у цьому розчин з бурштиновою кислотою.

На один літр води потрібно розвести одну таблетку бурштинової кислоти, розмішати до повного розчинення, після чого обприскати листя рослин. Це стимулює плодоношення, здоров’я листя та формування нових зав’язей. Але бувають ситуації, коли томати доводиться знімати зеленими з куща. Необхідно налити в таз трохи гарячої води з температурою 60 градусів, потримати в ній помідори протягом 15 хвилин і відкласти на дозрівання у сухе місце.

Останні новини:  Висаджую часник за 2 тижні до морозів і збираю великі головки

Це допоможе вбити спори грибка, які оселилися на поверхні томатів.



noviydoctor.com