Боррель закликав зняти обмеження на зброю, передану Києву, – ЗМІ

30.08.2024   10:41    200

Глава Європейської дипломатії Жозеп Боррель закликав не обмежувати Україну, яка прагне звільнити свої окуповані РФ землі, у використанні зброї, яку надали союзники.

Як повідомляють іноземні ЗМІ, відповідну заяву Боррель зробив у Брюсселі на неформальній зустрічі глав МЗС країн Європейського Союзу. Зокрема, вітаючи міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу.

“Обмеження на застосування переданої Україні зброї мають бути зняті. Вона має бути використана в повному обсязі для завдання ударів по військових об’єктах на території Росії, відповідно до міжнародних правил. Про це заявив Верховний представник ЄС Жозеп Боррель, вітаючи міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу у Брюсселі на неформальній зовнішньополітичній раді”, – пише il Messaggero.

Останні новини:  Ізраїль попереджав про майбутню операцію з підривом пейджерів у Лівані

Як зазначає Tagesschau, Боррель також закликав ЄС надати Україні більше військової допомоги. Він висловив стурбованість через повідомлення про можливі скорочення допомоги Україні від Німеччини.

Обмеження щодо застосування іноземного озброєння

Він заявив, що Нідерланди не вводили жодних обмежень на використання та дальність дії F-16 за умови дотримання законів війни. Він також зазначив, що вторгнення України на територію Росії було “блискучим із практичної точки зору”.


uapress.kyiv.ua

Останні новини:  Колишній держсекретар США прокоментував заяву Венса про план завершення війни в Україні