Біля узбережжя Чилі виявили екосистему, населену невідомими науці істотами

31.08.2024   20:30    2

Вчені Інституту океану Шмідта зробили захоплююче відкриття під час експедиції з картографування морського дна біля узбережжя Чилі. За допомогою дистанційно керованого апарата ROV SuBastian вони досліджували раніше невідому підводну гору та виявили там не лише нові види, а й цілу екосистему, що процвітає на глибині.

Вчені вперше зафіксували восьминога Каспера в південній частині Тихого океану та отримали перші в історії кадри живих кальмарів Promachoteuthis, роду, про який досі було відомо лише за мертвими зразками.

Останні новини:  Археологи знайшли кам'яну голову давньоримського періоду на розкопках в Англії

Під час експедиції було відкрито раніше невідому підводну гору висотою понад 3 кілометри, яка стала домом для різноманітних глибоководних істот. Особливо вражаючим був стародавній кораловий сад розміром з три тенісні корти.

Хребет Наска, де проводилася експедиція, розглядається як потенційна морська заповідна зона. Дані, зібрані вченими, допоможуть у формуванні майбутньої політики щодо збереження цього унікального екосистеми.

Останні новини:  Планетарний радар розгледів астероїд, що пролетів повз Землю, у вигляді арахісу

Це відкриття нагадує нам про те, як мало ми знаємо про наш океан та його мешканців. Воно підкреслює важливість подальших досліджень та збереження морських екосистем для майбутніх поколінь.