Археологи виявили на дні озера божество віком 3000 років

20.08.2024   18:30    1569

Археологи зробили важливе відкриття у центральній частині Італії. Вони виявили на дні вулканічного озера глиняну фігурку давньої богині, якій 3000 років, пише LiveScience.

На думку вчених, знайдений артефакт є вотивним. Простіше кажучи, фігурка призначена для дарування божеству. Вона має досить грубу обробку. Показово, що на фігурці богині збереглися відбитки рук її творця. На артефакті археологи помітили фрагмент невідомої тканини. Це наштовхнуло їх на думку, що фігурка була в одязі.

Останні новини:  Жінка продала старий диван за $500, а потім дізналася, що він коштував у 40 разів дорожче

Відкриття було зроблено на озері Больсена, яке знаходиться в регіоні Етрурія за 80 кілометрів від Риму. Археологам допомогли поліцейські водолази. У цьому озері знаходиться пам’ятник Гран-Карро. Він є останками затонулого поселення, побудованого в 9-10 століттях до нашої ери.

Фігурка богині була виявлена ​​у руїнах житла. Вчені вважають, що вона має відношення до побутових ритуалів. Зроблене вченими відкриття проливає світло на аспекти повсякденного життя людей, які жили у Південній Етрурії на початку залізного віку. Сучасній науці про нього майже нічого не відомо.

Озеро Больсена утворилося внаслідок виверження вулкана Вульсіні 200-600 тис. років тому. З римських записів випливає, що вулкан проявляв активність у 104 році до нашої ери. На думку археологів, поселення затонуло через сейсмічну активність. Висока ймовірність того, що його засновали люди культури Вілланова, які були представниками етруської цивілізації, яка існувала до заснування Риму.