8 простих ідей для створення домашнього затишку

24.08.2024   17:00    466

Затишний будинок — це сукупність безлічі невеликих факторів, від аромату випічки до пухнастих капців, що стоять біля ліжка. І більшість таких аспектів індивідуальні, але існують універсальні, бюджетні способи зробити будинок більш комфортним.

Додати освітлення

Фахівці з дизайну інтер’єру наполягають: у кожній кімнаті має бути щонайменше два рівні джерел світла. Стандартний стельовий і спокійніший. Саме ці бра, торшери, нічники та світильники створюють затишну, спокійну атмосферу. Поставте світильник поруч із диваном, щоб читати чи дивитися кіно з менш яскравим джерелом світла.

Останні новини:  Чоловіки цих знаків зодіаку ідеальні для ролі підкаблучника

Прикрасьте стіни

Голі стіни навіюють асоціації з офісом чи лікарнею, тому придумайте їхній декор. Зовсім не обов’язково вибирати звичні картини у важких рамах: набагато сучасніше виглядають постери на полотні, тканинні декорації, панно з дерева та металу. Підбирайте аксесуари під загальний інтер’єр, вони можуть бути продовженням або стати контрастною деталлю.

М’які стільці

На кухні стільці виглядають набагато комфортніше, ніж табуретки. Якщо ви вибрали варіанти з дерев’яними спинками та сидінками, використовуйте текстильні накидки. Вони стануть елементом декору і зроблять вечірні чаювання набагато комфортнішими.

Останні новини:  Простий лайфхак допоможе зробити шви на плитці знову білими

Штори

Це теж частина освітлення, крім того, вони роблять весь інтер’єр м’якшим, спокійнішим, а значить, і затишним. Вибирайте штори так, щоб на них у закритому вигляді залишалися вертикальні складки, вони виглядають естетично.

Книги

Зберіть колекцію книг на полицях або на стелажах. Навіть якщо у вас не так багато томів, вони створюють приємну спокійну атмосферу.

Правильний текстиль

Затишний плед — неодмінний атрибут, у який так приємно кутати холодними вечорами. Вибирайте покривала, до яких приємно торкатися, не надто пухнасті та важкі, щоб їх можна було прати хоча б раз на півроку.

Останні новини:  Як можна допомогти своїй дитині потоваришувати з однокласниками

Рослини

Квіти горщика вписуються в будь-який інтер’єр, вони роблять обстановку більш спокійною, при цьому не нудною. Навіть якщо ви відмовитеся від усіх акцентів на користь рослин, приміщення виглядатиме стильно.




Аромат

Приємний запах впливає на ситуацію в будинку навіть більше, ніж декор. Важливо, щоб у приміщенні не було неприємних ароматів. При цьому освіжувачі мають ненатуральний, дуже різкий запах, тому для створення затишку краще використовувати дифузори, ароматичні свічки, пахощі.