2 склянки на відро води – і томати будуть як з картинки

01.08.2024   22:25    46

Ваші томати покрилися чорними плямами? Це не обов’язково фітофтора. Давайте розберемося, що могло статися і як врятувати свій врожай та примножити його.

Томати — найпоширеніша культура на наших теренах. Найпоширеніша і найвибагливіша. Кущі здатні буквально за день позбавити вас врожаю, якщо вони не будуть отримувати потрібної турботи. Зокрема плоди помідорів часто вкриваються чорними плямами. І це не обов’язково може бути фітофтора.

Потемніння городини може статися, якщо вона не отримує достатню кількість кальцію. Так, так! Саме цей мікроелемент на рівні з фосфором, калієм та азотом відіграє важливу роль у розвитку рослин, забезпечуючи міцність клітинних стінок та сприяючи нормальному функціонуванню. Його нестача може призвести як раз до того, що верхівки плодів починають темніти і загнивати.

Останні новини:  Зараз саме час збирати насіння з томатів

Городники розповіли, як збільшити врожай помідорів за допомогою гумату калію

Для вирішення цієї проблеми можна скористатися простим та ефективним методом підгодівлі, який можна легко приготувати вдома. Все, що потрібно — це склянка деревної золи, склянка 9%-го оцту та 10 літрів води.

Спершу попіл слід “погасити”. Його необхідно пересипати в порожнє відро, після чого залити її оцтом. Через те, що зола має лужне, вона миттєво, але не так як сода, вступить у реакцію зі столовою кислотою. Своєю чергою, 250 мілілітрів оцту, буде для помідорів слабкою концентрацією і він не закислить ґрунт, але посприяє кращому засвоєнню кальцію.

Останні новини:  Як реанімувати орхідею з загиблим корінням: поради квітникарям
Експерти порадили якісне добриво для помідорів влітку від фітофторозу на кущах

Після цього суміш потрібно розбавити водою і отриманим розчином поливати томати під корінь. Вносити таке добриво слід 2-3 рази на місяць.




Також, якщо не хочеться морочитися з деревним попелом, можна застосувати обприскування хлоридом кальцію, який ви зможете знайти в аптеці. 1 ампулу потрібно розвести у 5 літрах води.

Останні новини:  Як доглядати за яблунею під час цвітіння



noviydoctor.com