Як зупинити свербіж від укусу комара

18.07.2024   15:40    30

Укуси комарів нешкідливі (якщо вони не переносять малярію на інші інфекції), але дуже неприємні. Неймовірний свербіж змушує роздирати шкіру до крові, а засобі від укусів часто бувають неефективними. Однак є чудова альтернатива, яка миттєво це зупинить.

Інколи комариний укус може турбувати нас кілька днів. Здається, вже не так свербить вражене місце, але все починається знову й знову.

Останні новини:  Як стилізувати просту білу сорочку, щоб виглядати модно

Щоб не чекати, поки процес зупиниться сам собою, його можна пригальмувати з допомогою ложки і гарячої води. Цим лайфхаком ділиться експерт з подорожей Кім Хенкс.

«Потримайте ложку у гарячій воді. Вона повинна стати такою, щоб було трохи незручно, коли прикладаєте її до шкіри, але щоб вона вас не обпекла. Коли достатньо розігрієте ложку, швидко висушіть її чистим рушником і прикладіть до враженого місця на стільки, скільки можете витерпіти», — пояснює вона.

Останні новини:  6 порад, як правильно користуватися посудом з антипригарним покриттям

Як це працює? Коли ми прикладаємо гарячу ложку до місця укусу комара, знижуємо чутливість нервів в цій області, які передають відчуття свербіння. В результаті просто перестаємо його відчувати.

Рекомендація Кіма підтверджується науковим дослідженням Університету Грайфсвальда в Німеччині, яке вивчало використання концентрованого тепла після укусів комах. Воно спрацювало при різних укусах – комарів, бджіл, ос. Вже через 10 хвилин відчувалося явне полегшення.

Останні новини:  Як ефективно і легко очистити плиту від застарілого жиру

Але Кім Хенкс радить бути дуже акуратними і спочатку переконатися, що ложка не надто гаряча. Якщо ви обпечете шкіру в місці укусу, зробите собі ще гірше.