Як відмити пригорілу каструлю без зусиль

10.07.2024   23:00    30

Є безліч способів почистити пригорілу каструлю з нержавіючої сталі. Однак вони або псують захисне покриття, або вимагають довго над нею чаклувати. На щастя, існують і інші методи, коли все відбувається швидко, легко і з відмінним результатом.

У кожної господині бувають такі прикрі ситуації, коли страва пригорає. Дивлячись на цю страшну каструлю, в якій варилося смородинове варення, інколи хочеться просто викинути її і не морочити собі голову. Але для чого викидати, якщо посуд може служити ще довго?

Останні новини:  Вчені провели опитування: в чому вимірюється щастя

Потрібно тільки трохи часу і кілька засобів для чищення.

Фольга. Ні, нею не доведеться терти дно каструлі! Треба вистелити пригоріле дно фольгою, налити по 1 склянці води та оцту і на повільному вогні кип’ятити приблизно 7-8 хвилин. Завдяки високій температурі кислота вступить в реакцію з алюмінієвою фольгою і «зніме» пригорілий шар. Після цього залишиться промийте каструлю під проточною водою і жорстким боком губки видалити обгорілі залишки.

Кола. Можна обійтися без фольги – дуже добре розчиняє й видаляє обвуглені залишки їжі кола. Все, що ви повинні зробити, — налити напій в каструлю (стільки, щоб він покрив пригоріле дно) і кип’ятити 5 хвилин. Ортофосфорна кислота, що міститься в напої, розчинить стійкий бруд, а його залишки можна зішкребти дерев’яною або силіконовою лопаткою.

Останні новини:  Тренди весільного манікюру на 2025 рік

Головне, не використовуйте для чищення підгорілих поверхонь гострі предмети (наприклад, ніж чи виделку або металеву лопатку).

Майте на увазі: обидва способи чищення не підходять для емальованого посуду.