Як швидко вкласти дитину спати без сліз та істерик

31.07.2024   23:40    44

Вкласти дитину увечері для більшості батьків – справжнє випробування. І часу, і нервів це зазвичай займає багато. Але фахівці впевнені, що процес можна зробити безболісним – швидким, спокійним і веселим.

Кожна дитина особлива. Одна, награвшись, засинає, ледь дійшовши до ліжка. На іншу активність і втома впливає з точністю до навпаки – вона ще довго по інерції не може заспокоїтись.

Однак у психологів і педіатрів є загальні рекомендації, які допоможуть і дитині, і батькам нормально виспатися і зберегти нерви.

Останні новини:  Характер можна виявити за 4 хвилини

Режим понад усе

Не намагайтеся вкласти малюка спати о 21.00, як робить ваша подруга. Можливо, для вашого маленького «совеняти» це зарано. Просто поспостерігайте за ним – о котрій він найчастіше засинає. І підлаштуйтеся до нього. Фахівці кажуть, що значення має не те, котру годину показує будильник. Набагато важливе дотримуватися режиму – засинати в один і той же час і висипатися.

Останні новини:  5 ефективних способів випрати шоколад з одягу

Повторювані ритуали

Якщо хочете, щоб укладання дитини займало якнайменше часу, започаткуйте ритуали перед сном. Це може бути читання казки чи колискова. Дуже розслабляє легкий масаж чи просто погладжування по спинці. Малюкам після 3-4 років можна розповідати історії зі свого дитинства (вони дуже люблять про це слухати і часто просять якусь історію повторити). Або складати казочки, в яких вони – головні герої.

Останні новини:  Стильні фарбування волосся для брюнеток на осінь 2024

Іграшка-талісман для сну

Одна з причин, з якої діти погано засинають, – страх бути розлученими з батьками (особливо, якщо сплять в окремій кімнаті). У такому випадку з роллю «охоронця» чудово впорається улюблена м’яка іграшка. Ведмедик чи їжачок додадуть малюку впевненості в собі і заспокоять. Навіть якщо ваше чадо проснеться вночі, поряд з плюшевим другом не відчуватиме себе самотнім.