"Хезболла" заявила про готовність розпочати війну проти Ізраїлю

31.07.2024   21:00    33

Воєнізована ліванська шиїтська організація “Хезболла” повідомила про готовність розпочати війну проти Ізраїлю після вбивства політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії в Тегерані. Про це повідомляє BILD.

Після вбивства одного з лідерів ХАМАС Ісмаїла Ханії терористичне угруповання “Хезболла”, яке базується в Лівані, заявило, що Ізраїль хоче війни, і що вони готові до неї.

Як пише видання, поки що офіційного підтвердження того, що до вбивства Ісмаїла Ханії причетний Ізраїль, немає — офіційно державні органи Ізраїлю, включаючи спецслужбу “Моссад”, не дають коментарів із цього приводу.

Останні новини:  Індія відмовляється від танків російського виробництва: планує продати застарілі Т-72

Крім того, із погрозами на адресу Ізраїлю виступили й самі бойовики ХАМАС.

“Це кров, безумовно, не даремно пролита”, — йдеться у заяві терористичної організації.

Помститися за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії є “обов’язком Тегерана”, оскільки це сталося в столиці Ірану, заявив верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї в середу. Як повідомляє Reuters, Хаменеї заявив, що Ізраїль дав підстави для “суворого покарання” для себе.

“Ми вважаємо помсту своїм обов’язком”, — сказав він.

Останні новини:  Латвія заборонила використовувати в банкоматах російську мову

Нагадаємо, що палестинське терористичне угруповання ХАМАС повідомило, що одного з його лідерів Ісмаїла Ханію було вбито вночі 31 липня в Тегерані. За заявою ХАМАС, Ханія загинув унаслідок нібито ізраїльського удару на його резиденцію в столиці Ірану. Разом із лідером угруповання було вбито і його охоронця. Попередньо, під час атаки було застосовано керовану ракету.

Останні новини:  Російським вченим закриють доступ до адронного колайдера

ХАМАС звинуватив у нападі Ізраїль. Він обіцяв вбити Ханію та інших лідерів ХАМАСу через напад угруповання на Ізраїль 7 жовтня, в результаті якого загинуло 1200 осіб, а ще близько 250 стали заручники.


expert.in.ua