Відкриття Олімпіади: в Парижі затримуються поїзди через акти вандалізму

26.07.2024   14:26    49

Відкриття Олімпіади: в Парижі затримуються поїзди через акти вандалізму

Фото: Getty Images

Рух порушено на Монпарнаському вокзалі Парижа

Міністр транспорту Франції Патріс Вергріт заявив, що «усі наявні факти вказують на умисні дії».

Акти вандалізму на залізниці у столиці Франції Парижі стали причиною затримок швидкісних поїздів в день церемонії відкриття Олімпійських ігор. Про це повідомляє французький телеканал BFMTV.

SNCF — державне підприємство, що керує залізницями Франції,  в п’ятницю вранці повідомило, що «минулої ночі стало жертвою кількох одночасних зловмисних дій, які вплинули на роботу швидкісних потягів TGV».

Останні новини:  Нідерланди можуть змусити українців повернутися додому

«Ми перенаправляємо певні поїзди, але доведеться скасувати велику кількість із них», — заявили в SNCF, додавши, що  ситуація триватиме «цілі вихідні, поки йтимуть ремонти».

З 6 години ранку в п’ятницю порушений рух на Монпарнаському вокзалі Парижа та ще на декількох лініях TGV.

Директор SNCF Жан-П’єр Фаранду заявив, що компанія задіє усі свої можливості для того, щоб якнайшвидше подолати проблему. За його словами, постраждають плани 800 тисяч пасажирів.

Останні новини:  Новий індійський легкий танк Zorawar успішно завершив випробування в пустелі

Міністр транспорту Франції Патріс Вергріт заявив, що «усі наявні факти вказують на умисні дії» та засудив ці акти вандалізму.

«Я рішуче засуджую ці злочинні дії, які скомпрометують від’їзд у відпустку багатьох французів. Велика подяка команді SNCF за якнайшвидше відновлення умов руху», — повідомив він на власній сторінці у соцмережі Х.

Очільниця столичного регіону Валері Пекресс засудила інциденти, назвавши їх «масовою скоординованою атакою», та похвалила співробітників залізниці, які не дали зловмисникам довести задум до кінця на південно-східній лінії.

Останні новини:  Трамп програв суд щодо використання хіта британського співака

Вона сказала, що лише у п’ятницю постраждають плани 250 тисяч мандрівників. Влада і транспортні компанії готують альтернативні маршрути та способи доїзду, а мандрівників, які мають квитки на потяги, закликають не їхати на вокзал.

Зазначимо, що 26 липня ввечері у Парижі відбудеться церемонія відкриття Олімпійських ігор.

korrespondent.net




1111529