Вчені встановили, коли може відбутися занепад сучасної цивілізації

31.07.2024   15:30    57

Людство винищує дику природу і наслідки можуть бути невідворотними. Дані Всесвітнього фонду дикої природи шокують: за останні 50 років чисельність флори і фауни скоротилася на 69%.

Американський біолог Пауль Ерліх ще з 1960-х років озвучував попередження, що перенаселення планети спровокує масовий голод. Він стверджує, що “що наближається кінець цивілізації, яку ми знаємо”. За його словами, “кінець” може настати вже у найближчі десятиліття, повідомляє sud.ua.

Останні новини:  Як змінювалася температура Землі за останні 500 мільйонів років

Люди прискорюють темпи вимирання, і є висока вірогідність того, що звичний нам світ та нинішнє суспільство невдовзі розпадуться.

Навіть якщо частина населення Землі переживе триваючі масові вимирання, цивілізації у сучасному вигляді вже не існуватиме. Загроза для існування життя на планеті швидко зростає. Під масовим вимиранням вчені мають на увазі ситуацію, коли зникає понад 75% відомих видів.

Тоні БаЗараз людство бездумно знищує невідновлювальні ресурси. Загалом проблема масового вимирання зводиться і до скорочення ресурсів, необхідних для підтримки нашого поточного рівня життя.

Останні новини:  Які захворювання переносять комарі

Вчені кажуть, що цивілізація досягла критичної межі «зараз або ніколи». Заходів щодо збереження планети слід вживати невідкладно.рноскі, біолог зі Стенфордського університету, наголосив, що «Земля переживає найгірший епізод масового вимирання, який ми бачили з часів динозаврів».