Україна та РФ воюватимуть до кінця, мир можна принести лише ззовні, – Орбан

29.07.2024   06:06    52

Україна та Росія нізащо не зможуть домовитися про мир самостійно, їх може примирити лише зовнішня сила. Про це заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, якого цитує HVG.

Він наголосив, що втрати у війні вже обчислюються сотнями тисяч, але сторони не бажають домовлятися одне з одною. Причиною Орбан вважає те, що обидві країни вірять у можливість власної перемоги, до якої і мають намір воювати.

Останні новини:  Чиновниця змусила шістдесят підлеглих займатися з нею коханням

“Обидві сторони підживлюються власною правдою. Українці вірять у самооборону, а на думку росіян, в Україні були серйозні військові розробки НАТО. І вони не хочуть бачити війська і зброю НАТО на кордоні, вони бачать спровоковану війну”, – каже Орбан.

На думку угорського прем’єра, обидві сторони не мають наміру здаватися і прямують до подальшої ескалації, тож “мир може бути принесений тільки ззовні”.

Останні новини:  Румунія попросила Україну збивати російські безпілотники, що летять на її територію, – FAZ

Війна в Україні: останні новини

Як писав , Росія змогла удосконалити свою тактику, що забезпечило їй поступове просування на фронті в Донецькій області. Видання The Washington Post зауважує, що повторне вторгнення росіян у Харківську область, хоча й дало вкрай обмежені здобутки, але змогло відтягнути на себе українські резерви з Донбасу.

Також ми розпоідали, що російські війська, зіткнувшись із великими втратами під час боїв у Донецькій області, не можуть створити “ударний кулак” на Запоріжжі. За словами радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, Росія не встигає заміщати втрати, і це ускладнює їхні плани з формування угруповання для нової спроби наступу на Запоріжжя.

Останні новини:  Португалію охопили смертоносні лісові пожежі


uapress.kyiv.ua